Alacağı için 10 katlı binanın çatısına çıktı

Çalıştığı inşaat firmasından aylardır alacağını alamayan taşeron inşaat işçisi, son çare olarak 10 katlı binadan kendini aşağı atmak istedi.

GÜNDEM 11.07.2014 18:44:00 0
Alacağı için 10 katlı binanın çatısına çıktı

10 KATLI BİNANIN ÇATISINA ÇIKTI

Kapaklı’da Yıldızkent Mevkii’nde yapımı devam bir sitede, alacağını alamadığını iddia eden bir taşeron inşaat işçisi 10 katlı binanın çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti. İddiaya göre bahse konu sitede çalışan onlarca işçi, alacaklarını alamadıkları için geçtiğimiz günlerde firmanın İstanbul’daki merkezine gitti. Firma yetkilileri ise taşeron firmaya gerekli tüm ödemeleri yaptıklarını, konunun kendileri ile bir alakası olmadığını belirtti.

 

 

KİREMİTLERİ SÖKÜP AŞAĞI ATTI

İstanbul’dan eli boş dönen işçiler, Kapaklı’ya dönerek taşeron firma sahibi Barış D. ve Harun Ö. ile görüştü. Buradan da sonuç alamayan işçilerden Atilla Kaya, dün saat 10.00 sıralarında sitedeki 10 katlı bloklardan birinin çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti. İstanbul’daki firma yetkililerinin gelmesini ve tüm işçilerin alacaklarının ödenmesini talep eden Atilla Kaya, zaman zaman çatıdaki kiremitleri sökerek aşağı fırlattı. Bazı vatandaşlar olayı evlerinin pencere ve balkonlarından seyrederken, bazıları da bashe konu sitenin etrafında olup bitenleri meraklı gözlerle izledi.

 

 

HİÇBİR FİRMA YETKİLİSİ GELMEDİ

Yaklaşık 6 saat boyunca çatıda firma yetkililerinin gelmesini bekleyen Atilla Kaya, aylardır para almadan çalıştırıldıklarını, fakat ne ana firmanın ne de taşeron firmanın kendileri ile ilgilenmediğini iddia etti. Kaya, “Benim ve arkadaşlarımın 5bin TL ile 30 bin Tl arasında alacakları var. Evimize ekmek götüremiyoruz. Bizim de haysiyetimiz var. Kendilerinden paramızı isteyince bizi tehdit ediyorlar ve başlarından savıyorlar. Bana yapacak başka bir şey bırakmadılar” dedi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 amir ve onlarca polis ile olaya müdahale ederken, firma yetkililerinden kimsenin olay yerine gelmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. İddiaya göre ana firma yetkilileri konunun kendileri ile alakası olmadığını belirterek, “Atlarsa atlasın. Biz işi taşeron firmaya verdik. Sorumluluk onların” ifadelerini kullandı.  

 

 

BORÇLARINDAN DOLAYI YAKALAMASI VARMIŞ

Olayı haber alan ve kayıplara karışan taşeron firma yetkilileri, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Çerkezköy’de bulunarak, gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Buradaki işlemler sırasında borçlarından dolayı yakalaması olduğu belirlenen Taşeron firma ortaklarından Barış D., Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. İntihar teşebbüsünü haber alarak olay yerine gelen Alibey Erkol adlı bir vatandaş ise “Ben de burada kartonbpiyer işi yaptım. Benim de yaklaşık 2 bin TL alacağım var. Fakat aylardır alamıyorum. Bu firmanın herkese borcu var” diye konuştu. İntihara teşebbüs eden inşaat işçisi Atilla Kaya, polis ekiplerinin ikna çalışmaları sonucu 6 saat sonra binadan aşağıya indirildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ