Esnaf kooperatifleşmeyle ayakta duruyor

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, Kooperatif olarak kuruldukları günden bugüne kadar toplam 2 milyon 600 bin TL kredi kullandırdıklarını söyledi.

GÜNDEM 8.07.2014 19:33:00 0
Esnaf kooperatifleşmeyle ayakta duruyor

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, kooperatifin bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

ÜYE SAYIMIZ 165 OLDU

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin bugüne kadarki kredi kullanımları ve gelir gider durumu hakkında bilgi veren Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, “Kooperatifimiz, kurulduğu günden bu yana 65 ortağımıza toplam 2 milyon 600 bin TL kredi kullandırdı. 15 ortağımız da yaklaşık 750 bin TL tutarında kredi kullanabilmek için dosyalarının onaylanmasını bekliyor” diye konuştu. 50 bin TL olan kredi üst limitinin yeni dönemde 75 bin TL’ye yükseldiğini anımsatan Hasan Dükanlı, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne kayıtlı üye sayısının da 165’e yükseldiğini ifade etti.

BLOKE SERMAYE KESİNTİSİ YÜZDE 1’E DÜŞTÜ

1 yıla kadar vadeli kredi kullanımlarında faiz oranının yıllık yüzde 4 olduğunu belirten Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dükanlı, “2-4 yıla kadar vadeli kredi kullanımlarında ise yüzde 5 faiz oranıyla ortaklarımıza kredi kullandırabiliyoruz. Daha önce kooperatif üyelerine yönelik bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5’ti. 26 Mart 2014 tarihinde uygulamaya konulan kanunla kooperatif kredilerinden alınan bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5’ten yüzde 1’e indirildi. Bankaca alınan komisyonda yüzde 1’den yüzde 0,5’e indirildi" dedi. Dükanlı, yeni uygulamaya konulan kanunla kredi limitlerinin risk guruplarına göre belirlendiğini söyledi.

HEDEFİMİZ 1 YILDA 3,5 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRABİLMEK

Hasan Dükanlı, “Şahıs üst limitleri 1 ve 2’nci risk guruplarındaki kooperatiflerde 150 bin TL; 3, 4 ve 5’inci risk guruplarındaki kooperatiflerde 100 bin TL; 6 ve 7’nci risk guruplarındaki kooperatiflerde de 75 bin TL oldu. Yeni uygulamanın tüm Kapaklı esnafına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nce kullandırılan kredilerin geri ödemelerinin yüzde 100 oranında gerçekleştiğini ifade eden Hasan Dükanlı, "Kredi kullanan esnafımız taksitlerini geciktirmeden ödüyor. Esnafımızın bu duyarlılığı bizi oldukça memnun ediyor. Hedefimiz kuruluş yıldönümümüze kadar yaklaşık 3,5 milyon TL kredi kullandırabilmektir” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ