Köylüler sıkıntılarını komisyona anlattı

Kapaklı Belediyesi tarafından, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle olarak ilçeye bağlanan köylerin sıkıntı ve taleplerini dinlemek üzere oluşturulan komisyonun ilk durağı Karlı Mahall

GÜNDEM 8.07.2014 19:30:00 0
Köylüler sıkıntılarını komisyona anlattı

Kapkalı Belediyesi bünyesinde köylerin sorunlşarını dinlemek ve raporlamak üzere oluşturulan komisyon, köylülerle toplantılarına Karlı Mahallesi’nden başladı.

SIKINTILAR AYNI

Veli Çeken başkanlığında Kapaklı Beldiyesi personellerinden oluşan komisyon ilk olarak dün saat 14.30’da Karlı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Burada vatandaşın sıkıntılarını dinleyen komisyon üyeleri, halkın beyanları doğrultusunda gerekli notlarını aldı. Karlı ve uzunhacı Mahallesi sakinlerinin dile getirdikleri ortak sıkıntılar, genelde yol ve elektrik ile ilgili yaşanan problemlerden oluştu.

 

 

ELEKTRİKLER SIK SIK KESİLİYOR

En büyük problemlerinden birinin elektrik konusunda yaşanan sıkıntılar olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, “Özellikle son zamanlarda elektriklerimiz sık sık gidip geliyor. Çocuklarımız okul döneminde akşamları evde ders çalışamıyor. Mahallemiz karanlık içinde kalıyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikle çalışan eşyalarımız arızalanıyor” ifadelerini kullandı.

YOLLAR KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Karlı ve Uzunhacı mahallelerinin en büyük ortak sıkıntılarından biri de yol sorunu oldu. Yolların neredeyse tamamen bozuk halde olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, “Yollarımızdan ağır tonajlı kamyonlar geçtiği içn yollarda çökmeler meydana geliyor. Bu durum araçlara zarar verdiği gibi kazalara da davetiye çıkarıyor” diye konuştu.

 

 

DÜĞÜN SALONU VE PARK İSTİYORUZ

Kapaklı Belediyesi’nden elektrik ve yol sorunlarını en kısa sürede çözmesini beklediklerini dile getiren mahalle sakinleri, “Ayrıca mahallelerimizde düğün salonumuz yok. Ailemizle birlikte vakit geçirebileceğimiz, çocuklarımızın içinde güvenle oyun oynayabileceği parklarımız da yok. Temennimiz belediyemizin bu eksiklikleri de bir an önce gidermesi yönündedir” diye konuştu. 

GEREKEN NEYSE YAPILACAK

Karlı ve Uzunhacı Mahallelerinde yaşanan elektrik sıkıntısının beleiye ile alakası olmadığını belirten komisyon üyeleri, “Elektrikle ilgili yaşanan sorunlardan TREDAŞ sorumludur. Fakat biz belediye olarak sizlerin bu sıkıntılarınızı TREDAŞ’a ileteceğiz. Diğer yol, düğün salonu ve park gibi taleplerinizi de rapor halinde Belediye Başkanımıza sunacağız. Gereken neyse yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan TEKER