Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kırklareli'nde

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kırklareli Tren Garı binası önünde "Çanakkale 100

GÜNDEM 8.07.2014 18:12:00 0
Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kırklareli

ANADOLU’YU DOLAŞACAK

“Şehitler Diyarından Anadolu’ya”  Sloganıyla yola çıkan Gezici Müze 2015 yılına kadar Anadolu’yu dolaşarak Çanakkale ruhunu pekiştirmeyi amaçlıyor. Müzenin açılışı önceki gün saat 10.30’da Kırklareli Valisi Mustafa Yaman tarafından yapıldı. Törene Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Edirne  Bölge Müdürü Fikret Dişlioğlu, Vali Yardımcısı Günay Öztürk,  Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Korkmaz  ve  çok sayıda  okul, kurum müdürü ile okul aile birliği başkanları  katıldı. Müze sahibi Ahmet USLU açılış törenine katılan heyete Müze ve Çanakkale Savaşından kalan eserler  ile Çanakkale Savaşı Hatıraları ile ilgili bilgi verdi.

3 GÜN AÇIK KALACAK

“Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi”ni ziyarete açık olacağı 3 gün boyunca çok sayıda Kırklareli’linin ziyaret etmesi bekleniyor.  Kırklareli’den sonra “Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi”  Perşembe günü Lüleburgaz ilçemizde 4 gün boyunca ziyarete açık kalacak.

Haber Merkezi