Mali destek programı sonuçları açıklandı

Trakya Kalkınma Ajansı'nın yönetim kurulu toplantısında 41 projeye 12 milyon TL'lik hibe desteği verilmesi kararlaştırıldı.

GÜNDEM 8.07.2014 18:02:00 0
Mali destek programı sonuçları açıklandı

20 Aralık 2013 tarihinde teklif çağrısına çıkılan TRAKYAKA 2013/2014 Yılı Mali Destek Programları sonucunda destek almaya hak kazanan projeler belirlendi. Proje teslimlerinin ardından yapılan eksik evrak kontrolü, bağımsız değerlendirici ve değerlendirme komitesi süreçleri sonunda oluşan proje puan listeleri son olarak Ajans Yönetim Kurulunun bilgisine sunuldu. Yönetim Kurulu toplantısında ele alınan listelerin onaylanması neticesinde toplam 41 proje destek almaya hak kazandı.

1 MİLYON TL’Sİ AKTARILDI

Ajansa gelen 210 proje arasından başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan 41 projenin illere göre dağılımı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli için sırasıyla 15, 15 ve 11 şeklinde olurken, hibe miktarlarının yüzdelik dağılımı ise Edirne için yüzde 40,6; Tekirdağ için yüzde 36,7 ve Kırklareli için ise yüzde 22,7 olarak ortaya çıktı. Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programı çerçevesinde desteklenmesi uygun görülen 20 proje için yaklaşık olarak 4 milyon TL kaynak ayrıldı. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına yapılan başvuruların 13 tanesi destek almaya hak kazanırken bu kapsamda yaklaşık 5 milyon 500 bin TL’lik bir kaynağın kullandırılmasına karar verildi. İktisadi Kalkınma başlığı altında gelen başvurulardan ise 8 tanesi başarılı bulunurken bu projelere yaklaşık 2 milyon 500 bin TL kaynak aktarılması ön görüldü. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programlarına ayrılan 4 milyon TL’lik bütçenin tamamı değerlendirilemediği için yaklaşık 1 milyon TL’si Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına, 500 bin TL ise Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına aktarıldı.

20 MİLYON TL’LİK KAYNAK HAREKETE GEÇİRİLECEK

2013/2014 Yılı Mali Destek Programları sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajans internet sitesinden duyurdukları sonuçların proje sahipleri ve Trakya için hayırlı olmasını diledi. Genel Sekreter Şahin, son mali destek programlarının proje sahiplerinin eş finansmanları ile birlikte bölgede yaklaşık 20 Milyon TL tutarında bir kaynağı harekete geçireceğini belirtti.

Haber Merkezi