İftarlarını yollarda açıyorlar

Edirne Kapıkule'de kilometrelerce uzayan TIR kuyruğunda şoförler, oruçlarını yollarda açıyor. Türkiye'den yükledikleri ürünleri Avrupa'ya ihraç eden TIR şoförleri, Ramazan'da ifta

GÜNDEM 7.07.2014 17:38:00 0
İftarlarını yollarda açıyorlar

”HERŞEYİ UNUTUYORUZ”

Türkiye içinde daha rahat olduklarını dile getiren şoförler, yurtdışında her şeyi yiyemediklerini, marketten domates, biber, yumurta alarak iftarlarını yollarda açtıklarını söylediler. Kapıkule’de kilometrelerce uzayan Tır kuyruğunda iftar hazırlığı yapan şoförler, yaptıkları iş itibariyle tüm zorluklara rağmen ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğu içerisinde oruçlarını açıyor. TIR şoförlerinin zorluklarına değinen Ahmet Yarkın, “Bazen oluyor bazen olmuyor, evden, çocuklardan ayrı kalmak zor, Ramazan’ı doya doya yaşayamıyoruz. İbadetlerimizi tam olarak yapamıyoruz, zaten gittiğimiz Avrupa ülkelerinde İslam’a ait hiçbir şey yok. Ne varsa Türkiye’de yapıyoruz, ülkeden çıktıktan sonra her şeyi unutuyoruz” dedi. 

“UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR”

Mehmet Kırdemir adlı Tır şoförü ise sabahın 5’inden beri kuyrukta olduğunu belirterek, “İftara yakın çorbamızı, makarnamızı yaparak hazırlık yapıyoruz. Allah ne verdiyse arkadaşlarla beraber onu yiyeceğiz. Sıkıntımız bu uzayan kuyruklar, buralarda mahvoluyoruz. Aslında bunun da bir çaresi bulunsa çok iyi olur. Yapacak bir şey yok mecburuz kendi adımıza, mesleğimiz şoförlük” ifadelerini kullandı.  Hazırladıkları yiyeceklerle araçlarının yanına kurdukları masalarda iftarlarını açan Tır şoförleri, sabahın ilk ışıklarıyla Avrupa'ya yol almaya başlayacaklar. 

Haber / Gökhan YILMAZ