Karaağaç'ın borçlarını, Kapaklı'nın arsalarını satarak ödeyecek

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı toplantısı, dün 3 meclis üyesi eksikliğinde gerçekleştirildi. Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerleri ile İsmet Paşa Mahallesi'ndeki yaklaşık 5 bin

GÜNDEM 2.07.2014 19:48:00 0
Karaağaç

9 DİLEKÇE GÜNDEM MADDELERİNE EKLENDİ

Toplantıya meclis üyelerinden Erol Özkan, Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclise sunulan 9 adet dilekçenin gündem maddelerine dahil edilmesi konusu oylamaya sunuldu. İlgili gündem maddesi AK Partili Mustafa Çetin’in red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Meclise sonradan sunulan dilekçelerin, bir sonraki meclis toplantısında gündeme eklenmesi gerektiğini kaydeden Mustafa Çetin, “Meclis üyelerine gündem maddeleri toplantıdan birkaç gün önce gönderiliyor. Biz de ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Fakat toplantı günü Kapaklı için hayati önem taşıyan konuların da aralarında yer aldığı dilekçeler paldur küldür gündeme ekleniyor. Meclis üyeleri de hazırlıksız bir şekilde konuyla ilgili oy kullanmak zorunda kalıyor” dedi.

 

 

MECLİS AĞUSTOS’TA TATİLE GİRECEK

Toplantıda daha sonra saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk 5 gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinin, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bundan sonraki meclis toplantılarınn sesli ve görüntülü bir şekilde kayıt altına alınmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, meclisin Ağustos aylarında tatile girmesi de oybirliği ile karara bağlandı.  

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEKİ İŞYERLERİ SATILIYOR

Toplantıda daha sonra bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Küçük Sanayi Sitesidükkanlarının satışı ve Kapaklı Belediyesi Arsa Konut ve İşyeri Üretimi Tahsisi, Kiralanması ve Satışına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapılmasına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. 1589 ada 1 nolu parselde bulunan 12, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ve 28 nolu işyerlerinin peşin para ile satılması Ümit Bayraktar ve Sevgi Aksoy’un red oyuna karşılık komisyonca oy çokluğu ile uygun görüldü. Gündem maddesi, mecliste de yine Ümit Bayraktar ve Sevgi Aksoy’un red oyuna karşılık karara bağlandı. AK Partili diğer meclis üyelerinin, komisyondaki arkadaşlarının kararına uymaması ise dikkatlerden kaçmadı.  

BORÇLARIMIZI ÖDEYEMEZ HALE GELDİK

Konula ilgili konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bizim Kapaklı Belediyesi olarak borcumuz yok. Fakat bize bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin 4,5 milyon TL kadar borcu var. Belediye olarak bizim kasamıza Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce ayda yaklaşık 2 milyon TL giriyordu. Biz Büyükşehir ile birlikte bu paranın 3,5 milyon TL olmasını bekliyorduk. Fakat artacağına, 1milyon TL’ye düştü. Borcumuzu dahi ödeyemez hale geldik. Bunun için bu yerlerin satışını uygun gördük” dedi. AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Bayraktar ise borç ödemek için bu yerlerin satılmaması gerektiğini belirterek, “Buralar ilçenin stratejik noktalarıdır. Satılmaması, aksine elde tutulması, borçların ödenmesi içinde başka alternetif yollar aranması gerektiğine inanıyorum” dedi. 

5 BİN METREKARELİK ARSA SATIŞI KABUL EDİLDİ

Toplantı sırasında meclis üyelerine müjdeli bir haberi olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Dün bana hayırlı bir haber geldi. Devam eden davamdan beraat ettiğim tarafıma tebliğ edildi. Bu konuyla ilgili farklı beklentisi olan arkadaşlara duyurulur” açıklamalarında bulundu. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde bulunan 355 ada 2 parseldeki 5 bin 093,92 metrekarelik alanın spor alanı amacıyla kullanılmak üzere satılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşılık oy çokuluğuyla kabul edildi.  

KİRALAYIN AMA SATMAYIN

Konuyla ilgli konuşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, “Çerkezköy Belediyesi döneminde İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunan bir okul alanı, sizin döneminizde otel yeri olarak başkasına satıldı. İleride aynı şeyin başımıza gelmeyeceğini nereden bilebiliriz? Kapaklı’nın gelec eğini düşünüyorsak, bu gibi önemli yerlerin elimizde kalması gerekmektedir. Gerekirse, sözleşmesi biten işletme ile yeniden kira sözleşmesi yapılsın ama satılmasın” dedi.  

SPOR ALANI OLARAK KALMAK ZORUNDA

Mustafa Çetin’in ardından konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Bahsettiğiniz okul alanı o tarihlerde harabe gibi bir yerdi. Biz bu alanı daha güzel bir yere taşıdık. Akabinde de Kapaklı’ya 4 yıldızlı bir otel kazandırdık. Bugün üzerinde görüştüğümüz yerde aynı şeyin olması söz konusu dahi olamaz. Çünkü bunu yapabilmemiz için aynı oranda bir spor alanı ayırmamız gerekiyor. Mevcut alan, spor alanı olarak kalmak zorunda” dedi.

MANDALI YERİNİ İBRAHİM ERKAN’A BIRAKTI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise dilekçeler görüşüldü. 717,68 metrekarelik 1039 ada 16 parseldeki 615 metrekarelik belediye hissesinin malikine satışı, AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddelerine geçilirken, Başkan Mandalı, yerini Meclis Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan’a bıraktı. Halil İbrahim Erkan, gündem maddeleri ile ilgili merak edilen tüm konuları harita üzerinden açıklama yaparak meclis üyelerinin onayına sundu. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ