Vali Yerlikaya : "Kabotaj yasası tarihsel adımlardan birisidir"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak, denizlere sahip çıkma bilincini insanlara aşılayan Kabotaj Kanununun, denizciliğin gelişip büyümesinde de önemli rol oynadığını dil

GÜNDEM 1.07.2014 13:58:00 0
Vali Yerlikaya :

AÇIKLAMADA BULUNDU

Vali Yerlikaya, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kurtuluş savaşımızın ardından, kazandığımız ulusal bağımsızlığımızın, ekonomik alanda da desteklenerek sürekli kılınması yönünde önemli adımlar atılmış, çıkarılan yasalarla köklü değişimlerin önü açılmıştır" dedi. 

1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası'nın atılan tarihsel adımlardan biri olduğunu belirten Vali Yerlikaya, "Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılayan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin gelişip büyümesinde de önemli rol oynamıştır. Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde, denizciliğe gereken önemi ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek, dünyadaki etkinliğimizi daha da artıracaktır. Bu düşüncelerle Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün hemşehrilerimizi sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kaydetti.