Yaz Spor Okulu Yüzme Kursu eğitimleri başladı

Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulu yüzme eğitimleri dün saat 12.30'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından açılışı yapılarak start verildi.

GÜNDEM 30.06.2014 16:44:00 0
Yaz Spor Okulu Yüzme Kursu eğitimleri başladı

“ ÇOCUKLARIMIZA UZMAN EĞİTİMCİLER TARAFINDAN YÜZME ÖĞRETİLECEK”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay açılışta yaptığı konuşmada çocuklara uzman eğiticiler tarafından yüzme eğitimi verileceğini belirtti. Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında bu gün yüzme kursumuzun da açılışını sizlerle birlikte yaparak startını veriyoruz. Bu yıl Yaz Spor okulları kapsamında ilk kez açtığımız yüzme kursuna ilginin beklediğimizden çok fazla olması bizleri çok mutlu etti. Bu kursumuzda eğitim alacak çocuklarımız kurslar sonunda en iyi şekilde yüzmeyi öğreneceklerdir. Kursumuzun çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“SEYYAR  YÜZME KOPKLESİ OLARAK DİZAYN EDİLDİ”

Başkan Vahap Akay Yüzme  kursu alacak çocuklar için havuzun  seyyar yüzme kompleksi olarak dizayn edildiğini de belirtti. Başkan Akay, “Yaz Spor Okulu kapsamında Yüzme eğitimleri iki havuzda verilecek. Birinde altmış santim olan küçük havuzda minik ve birinci sınıf öğrencileri diğerinde ise 1 metre 40 santim derinliğinde olan büyük havuzda  yaş ortalaması 10-15 olan öğrenciler eğitim alacak. Yüzme kursunda sıra bekleyen çocuklar içinde seyyar şişme oyun parkı oluşturuldu. Soyunma kabinleri ve duş alma yerleri ve ailelerin bekleme yerleriyle birlikte  güzel bir görünüm kazandırılmış oldu. Yüzme havuzları ayni zamanda 7/24 görevliler tarafından nöbet tutuluyor. Her gün yüzme kursları sırasında da belediyemizin tarafından  iki güvenlik görevlisi de görev yapacak” dedi. Başkan Vahap Akay konuşmasının ardından açılışı Başkan Yardımcısı Atilla Can ile birlikte kurdeleyi keserek yaptı.

ÇOCUKLAR KADAR ANNE VE BABALARI DA  HEYECANLIYDI

 Açılış sonrası Belediye Başkanı Vahap Akay Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, yüzme kursu hocaları ile birlikte yüzme havuzlarını kontrol etti ve her hangi bir eksiklik olup olmadığını sordu. Yüzme havuzu görevlileri her şeyin tam olduğunu ve her hangi bir sorun bulunmadığını belirttiler. Daha sonra havuza çıkan Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can yüzme eğitimi alacak olan öğrencilerden bir grubun eğitimlerini izledi. Öğrenciler yüzme havuzuna girmeden önce havuz merdivenleri önüne konulan  yere ayaklarını sokarak dezenfekte ediyorlar. Çocukların yüzme öğrenme heyecanı kadar çocuklarla birlikte yüzme havuzuna gelen anne ve babaları da çocuklar kadar heyecanlı oldukları gözlemlendi.

 

 

SEYYAR YÜZME HAVUZU ÇOK İYİ OLDU

Çerkezköy Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında eski otogarın bulunduğu alana kurulan seyyar yüzme havuzlarında yüzme eğitimi alacak olan çocukların anne ve babaları belediyenin kurmuş olduğu seyyar yüzme havuzlarının çok iyi düşünüldüğünü belirttiler. Veliler, “Şu an Çerkezköy’de bir yüzme havuzu yok. Bu nedenle belediyemizde seyyar da olmuş olsa çocuklarımızın yüzme öğrenmelerini sağlamak için böyle bir hizmet vermesi bizleri çok mutlu etti. Bu nedenle Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve belediye yetkililerine bu hizmeti kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz” dediler.

Haber/Seyit SÜREN