" Başkan değil, Cumhurbaşkanı seçeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nden yaklaşık 3 ay sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı makamında ziyaret ederek hay?

GÜNDEM 30.06.2014 16:15:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, dün saat 12.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

EN ÇOK DESTEĞİ FAİK ÖZTRAK’TAN GÖRDÜM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin tarafından Belediye Binası önünde karşılandı. Ziyarette Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Halil İbrahim Erkan, Sami İkizler ve Nalan Çolak ile Kapaklı Belediye Eski Başkanı Şemsettin Dubaz da hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, seçim döneminde kendisine en çok destek veren milletvekilinin Faik Öztrak olduğunu ifade etti.

 

 

FAİK ÖZTRAK BİR DEVLET ADAMIDIR

Öztark ailesinin CHP’de genel sekreterlik yapmış bir aile olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Mandalı, “Öztrak ailesi gerek memuriyet gerekse siyaset alanında her zaman var olmuş bir ailedir. Faik Öztrak, milletvekilliğinden ziyade bir Devlet adamıdır” dedi. Siyaset hayatında Çerkezköy’de Hikmet Uğraş, Babaeski’de Gündüz Arat ve Tekirdağ’da da Faik Öztrak’ı kendisine örnek aldığını dile getiren Başkan Mandalı, “Ziyaretinden dolayı Faik Öztrak’a teşekkür ediyorum. 2004’teki şevk ve arzu ile bundan sonraki süreçte de halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye söz veriyorum” dedi. 

 

 

100 GÜN GEÇTİ

Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise “İrfan Mandalı ile dostluğumuz siyasetteki ikinci yılımdan beri devam ediyor. Kapaklı’nın ilçe olmasında kendisinin çok büyük emekleri var. Belediye Başkanlığı’nı hak etti. Kapaklı, Tekirdağ’da örgütü ile uyum içinde olan bir belediyemizdir” dedi. Seçimlerden 3 ay sonra hayırlı olsun ziyaretine geldiğini kaydeden Öztrak, “Tekirdağ Büyükşehir olunca başkanımız sistemin yerine oturması için 100 gün müsaade istemişti. 100 gün geçti. Biz de bu vesile ile hem hayırlı olsun diyelim hem de neyimiz eksik neyimiz fazla görelim istedik” açıklamalarında bulundu.  

 

 

CUMHURBAŞKANI, CUMHURUN YANİ HALKIN BAŞKANIDIR

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP’nin Tekirdağ’da 12-0 yaptığını anımsatan Faik Öztrak, “Bu skorla, aslında çok büyük bir sorumluluğun altına girdik. Bu nedenle Tekirdağ ve tüm ilçelerinde halka en iyi şekilde hizmet etmeliyiz” dedi. Önümüzdeki hafta sonu itibari ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Öztrak, “Bu seçim ülke için çok önemlidir. Dışarıda ‘CHP neden kendi içinden bir ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremedi’ diyorlar. Adı üstünde Cumurbaşkanı, cumhurun yani halkın başkanıdır. Dolayısıyla tüm halkı kucaklayacak bir ismin Cumhurbaşkanı olması gerekir” dedi.

 

 

BAŞKAN DEĞİL CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin yetki kavgasına yol açıp, milletin huzurunu bozmaması gerektiğine dikkat çeken Faik Öztrak, “Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Türkiye’ye başkan seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı tüm halkı kucaklamalıdır. Cumhurbaşkanı bundan önce bu ülkede patronaj ilişkisine girmemiş olmalıdır. Etrafındaki kişilere rant dağıtmış bir isim olmamalı. Dış politikada Türkiye’yi içine düştüğü bataklıktan çıkaracak bir aday olmalı. Türkiye’nin tüm kırmızı çizgilerine saygı gösterten bir Cumhurbaşkanı seçilmesini diliyorum. Ülkede demokrasiyi geliştirme projesi ile ilgili resmi olarak adayımızı belirledik. Sürecin başlamasıyla birlikte tüm ülkeye adayımızı tanıtacağız” diye konuştu.   

BİZİM ADAYIMIZ ÇOK DOLU BİR İSİM

Faik Öztrak’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarına katıldığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Eğer elimizdeki malzeme kısıtlıysa, karşı tarafın malzemesi de fazlaysa, o malzemeyi yoğurarak en iyi ürünü ortaya koymalıyız. Bizim adayımız çok dolu bir isim. Sadece CHP değil, diğer partiler de adayımızın etrafında birleşmelidir” dedi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ