180 DeFacto çalışanı Çanakkale'yi gezdi

Kapaklı'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törenle Türkiye'nin en modern Lojistik Merkezi'ni faaliyete geçiren ünlü giyim markası Defacto, bir yandan da çalışanları için sosyal f

GÜNDEM 29.06.2014 17:42:00 0
180 DeFacto çalışanı Çanakkale

Perakende tekstil sektörünün Türkiye’deki önemli markalarından biri olan DeFacto, 180 çalışanını, kültür gezileri kapsamında Çanakkale’ye gönderdi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Kültür Geileri’nin geleneksel hale getirileceği kaydedildi.

BU DESTANSI KAHRAMANLIK ASLA UNUTULMAYACAK

180 çalışanını Çanakkale’ye göndermenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Defacto Depo Müdürü Mesut Sulutaş, “Üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu destansı kahramanlık asla unutulmayacak. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdadımız ülkemizin asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılımı ile göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp gelecek nesillere yaymak için bu kültürel geziyi düzenlemek istedik” dedi.

 

 

ÇANAKKALE'NİN GEÇİLMEYECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK

Çanakkale Zaferi’nin, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Sulutaş, “Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya gösterdik. Atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek çalışanlarımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz" dedi.

 

 

GÜNÜN ERKEN SAATLERİNDE ÇANAKKALE'YE ULAŞTI

Defacto olarak 180 çalışanı Çanakkale’ye gönderdiklerini kaydeden Mesut Sulutaş, “Sabah saat 07.00'da otobüslerimiz Çanakkale'ye hareket etti. Savaş meydanlarından müzelere kadar birçok tarihi mekânı rehber nezaretinde gezdik. Kafilemiz günün erken saatlerinde Çanakkale'ye ulaştı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü’ndeki Mecidiye Tabyası'ndan başladı. Burada 275 kiloluk top mermisini yerden kaldırarak topun ağzına süren ve toplam 3 atış yaparak, İngilizlerin Ochean adlı gemisinin batmasını sağlayan Koca Seyyit'i ziyaret eden kafilemiz, daha sonra da 2 bin 177 şehidin yattığı Şahindere Şehitliği'ni ziyaret etti” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ