Yeni meclis başkanları belirlendi

Çerkezköy Kent Konseyi Meclis başkanlık seçimleri dün 10.00-12.00 saatleri arasında Kent Konseyi Binasında yapıldı.

GÜNDEM 26.06.2014 19:28:00 0
Yeni meclis başkanları belirlendi

GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI BELİRLENDİ

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün de katıldığı seçimlerde ilk olarak Gençlik Meclisi Başkanı belirlendi. Başkanlık için Gürkan Kartal, Kübra Cesur ve Ünal Fırat aday olurken, yapılan açık oylamada 4 oy alan Kübra Cesur, Gençlik Meclisi başkanlığına seçildi. Gürkan Kartal ve Ünal Fırat ise 2’şer oyda kaldı.

 

 

2. KEZ OYLAMA YAPILDI

Seçim Kadın Meclisi Başkanının belirlenmesi ile devam etti. Meclis başkanlığı için Kadın Meclisi Başkan Vekilliğini yürüten Sena Özdemir, Selda Yeşil, Serpil Karadağ, Zeynep Akkayun ve Funda Serfiçe aday olurken, yapılan oylama sonucunda Sena Özdemir 1 oy, Selda Yeşil 2 oy,Serpil Karadağ 2 oy, Zeynep Akkoyun ve Funda Service  4’er oy aldı. Eşit oy alan Akkaoyun ve Serfiçe arasında tekrar yapılan oylamada 7 oy alan Funda Serfiçe Kadın Meclisi Başkanlığına seçilirken, Zeynep Akkaoyun ise 6 oy aldı.

2 ADAY ÇIKTI

Kadın Meclisi Başkanlığı seçiminin ardından Engelliler Meclisi seçimine geçildi. Engelliler Meclisi Başkanlığı için Şengül Civan ile Fatih Kurban aday oldu. Yapılan oylama sonunda Fatih Kurban 11 oy alırken, Şengül Civan 14 oyla Engelliler Meclisi Başkanlığı’na seçildi.

SEÇİMLER BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Günün son seçiminde ise Çocuk Meclisi Başkanı belirlendi. Çocuk Meclisi Başkanlığına da Rağbet Erol ile Müzeher Girgin aday oldu. Yapılan seçim sonunda da Müzeher Girgin 2 oy aldı. 5 oy alan Rağbet Erol Çocuk Meclisi Başkanı oldu. Bugün de çalışma grubu başkanlarının seçimi yapılacak.

Haber / Seyit SÜREN