Polis hatalı sürücülere göz açtırmıyor

Çerkezköy'de önemli noktalarda kırmızı ışık uygulaması denetimlerini sıklaştıran İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri evrakları eksik olanlara cezai işl

GÜNDEM 26.06.2014 19:10:00 0
Polis hatalı sürücülere göz açtırmıyor

CENGİZ TOPEL CADDESİ 06.30-22.30 SAATLERİ ARASINDA TIR VE KAMYONLARA YASAK

Son 10 gündür özellikle Cengiz Topel Caddesi, Narin Kavşağı ve Tugay Kavşağı’nda kırmızı ışık denetimlerini sıklaştıran Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, bir yandan da yasak olmasına rağmen Cengiz Topel Caddesi güzergahını kullanan Tır ve kamyonları denetliyor. Tır ve kamyon gibi ağır vasıta araçların Cengiz Topel Caddesi’ni 06.30-22.30 saatleri arasında kullanmasının yasak olduğunu kaydeden yetkililer, “Bu yasağa uymayan ağır vasıta araç sürücülerine 2009-18 Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1C maddesi gereğince cezai işlem uygulandı” dedi.

 

 

18 BİN 60 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Cengiz Topel Caddesi’nde yapılan uygulamalarda son 10 günde toplam 33 ağır vasıta araca cezai işlem uygulandığını belirten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, “Her bir araca 80 TL olmak üzere toplam 2 bin 640 TL ceza yazıldı” dedi. Kırmızı ışık ihlali konusunda da denetimlerin sıklaştırıldığını kaydeden yetkililer, “Cengiz Topel Caddesi, Narin Kavşağı ve Tugay Kavşağı’nda sivil polisin ihbarı üzerine kırmızı ışık kuralını ihlal eden sürücüleri ekiplerimiz durduruyor. Son 10 günde toplam 105 araca cezai işlem uygulandı” dedi. Kırmızı ışık ihlalinin cezasıın 172 TL olduğunu söyleyen yetkililer, “10 günde toplam 18 bin 60 TL cezai işlem uygulandı. Denetimlerimiz Çerkezköy’de tüm hızıyla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ