Sanayi esnafı kredi avantajlarından faydalanacak

Yıldızkent Kavşağı mevkiinde bulunan Eski Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek sanayi esnafının sıkıntılarını dinleyen Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, â€

GÜNDEM 26.06.2014 00:36:00 0
Sanayi esnafı kredi avantajlarından faydalanacak

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, önceki gün saat 14.00’da Kapaklı Sanayi sitesini ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını dinledi.

KREDİ KULLANIM AVANTAJLARINI ANLATTI

Kapaklı Sanayi Sitesi ziyaretinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı’ya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Şanlı Özarda, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Memuru Hasan Karamaz ile Halk Bankası Kapaklı Şubesi memurları Ali Arıbal ve Serdar Akdağ da eşlik etti. Sanayi esnafının sıkıntılarını dinlemek için kendilerini ziyaret ettiklerini söyleyen Hasan Dükanlı, “Aynı zamanda kooperatifimizin kredi kullanımındaki avantajları hakkında da bilgilendirmede bulunmak istedik” dedi.

YÜZDE 5 FAİZ ORANIYLA ORTAKLARIMIZA KREDİ KULLANDIRABİLİYORUZ

1 yıla kadar vadeli kredi kullanımlarında faiz oranının yıllık yüzde 4 olduğunu belirten Hasan Dükanlı, “4 yıla kadar vadeli kredi kullanımlarında ise yüzde 5 faiz oranıyla ortaklarımıza kredi kullandırabiliyoruz” dedi. 26 Mart 2014 tarihinde uygulamaya konulan kanunla yeni uygulamalara başlandığını belirten Dükanlı, “Daha önce kooperatif üyelerine bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5’ti. 26 Mart 2014 tarihinde uygulamaya konulan kanunla kooperatif kredilerinden alınan bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5’ten yüzde 1’e indirildi. Bankaca alınan komisyonda yüzde 1’den yüzde 0,5’e indirildi" ifadelerini kullandı.

ÖDEME KOŞULLARI OLDUKÇA UYGUN

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kapaklı Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İlhan Özdemir ise “Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimi, Halk Bankası yetkilileri ile birlikte bizleri ziyaret ederek, kredi kullanımı hakkında esnafımızı bilgilendirdi. Oldukça avantajlı şartlarda kredi kullandırılabildiğini gördük. Üstelik ödeme koşulları da oldukça uygun. Sanayi esnafı olarak kendilerine olan desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ