Elektrik kesintisi yaşamı felç etti

Edirne'de elektrik arızası nedeniyle ortalama 1 saat kesik kalan elektrikler nedeniyle esnaf ve vatandaşlar olumsuz etkilendi.

GÜNDEM 25.06.2014 22:14:00 0
Elektrik kesintisi yaşamı felç etti

KANAYAN BİR YARAMIZ

Selimiye Arastasında esnaflık yapan Ayşe Karadaş, elektrik olmadığında kapalı çarşıların karanlıkta kaldığını söyledi. Karadaş, elektrik kesintisinden dolayı arastanın siyah perdelerle kapatılmış gibi karanlık olduğunu ifade ederek “Dükkanların içine girilemiyor, müşterilere ürünler gösterilemiyor. Yıllardır bu bizim kanayan bir yaramız. Tarihi turistik çarşımızda, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yerini alan Selimiye Camii ve Külliyesi'nin bir parçasıyız. Jeneratör talebimiz bir türlü yerine getirilmedi. Neden jeneratör konmaz taleplerimize cevap verilmez, anlamış değiliz” dedi.

KARANLIĞA MAHKUM EDİLİYORUZ

Esnaf olarak jeneratörün giderlerini karşılamak için dilekçe verdiklerini ifade eden Karadaş “Yeter ki yapılsın. Dilekçe verdiğimiz müftülük, vakıflar ve valilik dönemin valisi, bu üç kurumda bize cevap veremediler. Biz yıllardır her elektrik kesildiğinde karanlıktayız. 21'nci yüzyılda en ufak bir arızada karanlığa mahkum ediliyoruz” dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ