Yaz Kuran Kursu'na ilgi büyük

Türkiye'nin tüm il, ilçe, belde ve köylerinde Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen Yaz Kuran Kursları kapsamında Kapaklı'daki ilk ders dün saat 09.00'da

GÜNDEM 23.06.2014 20:21:00 0
Yaz Kuran Kursu

Kapaklı Müftülüğü tarafından ilçedeki cami ve Kuran Kursları’nda düzenlenen Yaz Kuran Kursları dün saat 09.00’da başladı.

MERKEZ CAMİİ’NE 200 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Kapaklı’daki Yaz Kuran Kursları’nın ilk dersi 09.00’da başlarken, kursun ilk günü ise saat 12.00’da sona erdi. Yaz Kuran Kursları’nın haftada 5 gün 09.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Kuran Kursu Hocası Necati Bayram, “Yaz Kuran Kursları için camimize yaklaşık 200 öğrenci kayıt yaptırdı. Burada Merkez Camii İmam Haitimiz Şaban Aksoy hocamızla birlikte çocuklarımıza Kuran-ı Kerim, İtikad, İbadet, Siyer, Ahlak ve Genel Kültür dersleri veriyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI KURAN İLE BULUŞTURUYORUZ

Yaz Kuran Kursu’nda çocuklara, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in örnek hayatını da anlattıklarını kaydeden Necati Bayram, “İnsani ve ahlaki erdemleri, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, dürüstlüğü öğretiyoruz. Paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, merhameti, kardeşliği, birlik ve beraberliği öğretiyoruz. Çocukları bu vesile ile camiyle, cemaatle, mihrapla, minberle, kürsüyle, maneviyatla buluşturuyoruz. Onları camilerimizde Kuran ile buluşturuyoruz” diye konuştu.

ÖRF VE ADETLERİNİ ÖĞRENİYORLAR

Merkez Camii Kuran Kursu Hocası Necati Bayram, “Camilerimizin süsü, neşesi ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız, Yaz Kuran Kursları’nda dinlerini daha iyi öğreniyorlar. Örf ve adetlerini, büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi öğreniyorlar” dedi. Geçen yıla oranla bu yıl Yaz Kuran Kursları’na olan ilginin daha da arttığını söyleyen Bayram, “Veliler, çocuklarının topluma yararlı, saygılı birer birey olarak yetişmeleri için Yaz Kuran Kursu’na kayıt yaptırdıklarını söylüyorlar” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ