Gürkan Kırkpınar'ı değerlendirdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de 653'üncüsü gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşlerini değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

GÜNDEM 23.06.2014 20:14:00 0
Gürkan Kırkpınar

653. KIRKPINAR'I BİTİRDİK

Edirne’de bir restaurantta düzenlenen değerlendirme toplantısında gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar'da emeği geçen herkese teşekkür ederek, "653. Kırkpınar'ı bitirdik. Belediyedeki tüm çalışma arkadaşlarıma ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Kırkpınar'ın başarılı olması ve Edirne'ye yakışır bir şekilde geçmesi için bu davaya inanan, Edirne'nin büyümesi ve gelişmesi için canı gönülden katkı koymak isteyen birçok arkadaşımız ciddi efor ve enerji sarf etti. Hepsine Edirne halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum. Kuzey Bulgaristan’daki aşırı yağışlar nedeniyle güreşlerin dört gününü sel ve suyla mücadele ederek geçirdik. Her şeye ve bazılarına rağmen bu Kırkpınar başarılıdır" dedi.

DAHA MÜKEMMELİNİ YAPMAK İSTİYORUZ

Kırkpınar'da geçmiş yıllara göre radikal değişiklikler olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Gürkan, "Örneğin Kırkpınar boyunca bir tane dahil seyyar satıcı olmamıştır Kırkpınar'da. Hep o söylenen 'Kırkpınar panayırı' söylemini biraz daha aza indirgedik ve o panayır havasını sildik. Daha düzenli ve disiplinliydi. Bu her şey tamam demek değil. En başta bizim belediye olarak 'Oh be tamam burada bir eksiğimiz kalmadı' dediğimiz bir Kırkpınar değil. Biz daha iyisini ve mükemmelini yapmak istiyoruz. Bu yıl süre çok kısaydı. Önümüzdeki yıl çok daha güzel ve keyifli olacak. Edirne halkının son 3 günde olağanüstü coşkulu ve kitlesel anlamda katılımına şahit oldu. Gerek konser gerekse fuar alanı olarak. Bir disiplin ve intizam vardı. Bu tür organizasyonlar tüm dünyada aynıdır. Kimse her istediği yerde her istediğini yapamaz. Böyle bir düzen yaptık ve başarılı olduk" ifadelerini kaydetti.

YIL BOYUNCA GÜNDEMDE TUTULMALI

Kırkpınar'ı 1 yıl boyunca gündemde tutmaya çalışacaklarını belirten Başkan Gürkan, "Eski ağaların benden şöyle bir talebi oldu: ‘Kırkpınar'a kurumsal firmaları sokmayın ağalık geleneği devam etsin’ dediler. Ben de onlara tamam dedim ama siz de ağalık unvanının gereğini yapın dedim. O yüzden Türkiye Finans ve başka bir firma girmedi. Geçen yıla göre 300 bin TL'ye yakın bir azalma var ağalık bedelinde. Bu çok büyük rakam değil. Önemli olan yıl içerisinde sergilenecek performanstır. Kırkpınar ağalığı da Kırkpınar gibi yılda bir haftaya sığdırılmamalı. Kırkpınar'ı yıl boyunca gündemde tutmaya çalışacağız" dedi.

Haber / Merkezi