Tokatlı'lar Katmer Şöleni'nde buluştu

Tokat Yeşilyurt Kuşçu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen 7. Geleneksel Katmer Şöleni bu yıl Çerkezköy'de yoğun bir katılımla

GÜNDEM 23.06.2014 19:33:00 0
Tokatlı

Tokat Yeşilyurt Kuşçu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Geçit’in ev sahipliğinde Tepe Emlak Konutları’nda gerçekleştirilen 7. Geleneksel Katmer Şöleni’ne çok sayıda davetli katıldı.

 

 

BU YIL ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENDİ

Dernek Başkanı Ömer Geçit yaptığı açılış konuşmasında 2008 yılında kurulan derneğin bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlerinden bahsetti. Geçit, “Tokat kültürünün ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu, böyle güzel organizasyonlarla bu değeri daha iyi anlıyoruz. Tokatlı’lar olarak birbirimize çok bağlıyızdır. Merkezi Silivri’de olan derneğimizin Çerkezköy’de de şubesi bulunuyor. Bugün de bu birlikteliğimizi katmer şölenimizle perçinliyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

 

TOKAT KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ

Tokat kültürünü Çerkezköy’de yaşattıkları için mutlu olduklarını kaydeden Dernek Başkanı Ömer Geçit, “Tokat’tan getirdiğimiz yoğurt, un, şeker, çökelek ve yağ ile burada katmerlerimizi yapıp hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Tokat kültürünün ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu, böyle güzel organizasyonlarla daha iyi anlıyoruz. Tokatlı’lar olarak birbirimize çok bağlıyızdır. Cenaze, düğün, sünnet ne olursa olsun tek haberde bir arada toplanırız. Bugünde bu birlikteliğimizi katmer şölenimizle perçinlemiş olduk” ifadelerini kullandı.

 

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Geleneksel katmer ikramının yapılmasının ardından davul zurna eşliğinde dernek üyeleri halay çektiler. Yöresel sanatçıların müzik ziyafeti sunduğu eğlence programında 3. Küçük Ağa ve 7. Kuşçu Köyü Ağası seçimi de yapıldı. Tokat Yeşilyurt Kuşçu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin piknik şöleninde üyeler çalan yöresel şarkılarda gönüllerince eğlendiler. Şölenin sonunda emeği geçenlere dernek yönetim kurulu tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Haber / Ahmet KILAVUZ