By Formen'e görkemli açılış

Kapaklı siyasetinin ve iş dünyasının tanınan simalarından Mustafa Çetin'in, kardeşi Mehmet Çetin ve yakınd adostu Çetin Komşu ile birlikte açtığı By Formen adlı erkek giyim mağazası Ã?

GÜNDEM 21.06.2014 18:01:00 0
By Formen

By Formen Erkek Giyim Mağazası, Kapaklı’da Pınar Bulvarı üzerinde önceki gün saat 14.00’da yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreni ile Kapkalı halkının hizmetine açıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan By Formen Erkek Giyim Mağazası Açılış Töreni’nde mağaza ortakları Mustafa Çetin, Çetin Komşu ve Mehmet Çetin tüm davetlilerle yakından ilgilendi. Açılış törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, AK Parti Tekirdağ İl Eski Başkanı Ahmet Kambur, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Akın Yılmaz, İbrahim Aktürk, Halil İbrahim Erkan ve Hüseyin Şenses, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Remzi Garip, Nedim Yılancı, Turgut İleri ve Dilaver Burak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Akın, Murat Seymen ve Mesut Görgün, Kapaklı Belediyesi Danışmanı Dr. Gökhan İnce, Güreşler Ağası Mesut İşlek, Kapaklı Samsunlular Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Çerkezköy İmam hatip Lisesi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, Kapaklılı iş adamları Erol Buz, Bilal Acar ve Selami Hekimoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

YILLARDIR SİYASETTE YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYORUZ

Programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. By Formen Mağazası’nın açılışı için bir araya geldiklerini söyleyen İrfan Mandalı, “Değerli kardeşim Mustafa Çetin’i kutluyorum. Kendisi ile yıllardır siyasette yol arkadaşlığı yapıyoruz. Kapkalı’ya kazandırdıkları bu değer için gerek kendisini, gerek kardeşi Mehmet Çetin’i gerekse mağazanın diğer ortağı Çetin Komşu’yu bu güzel işyerini açtıkları için kutluyorum” dedi. Kapaklı’nın tarihinden bahseden Mandalı, 1985’te 2 bin 500 olan nüfusun bugün 100 bini aştığını, 3 bin 500 hektar olan coğrafi alan sınırlarının da 20 bin hektara ulaştığını kaydetti.  

 

 

BU SORUN 3 YIL ÖNCE ÇÖZÜLMELİYDİ

Köyler ve Karaağaç’ın da bağlanmasıyla birlikte Kapaklı’nın bir metropol kent olduğunu söyleyen İrfan Mandalı, “Kapaklı’da Pınar Bulvarı’ndaki trafik sorunu bizleri çok üzüyor. Bu sorun 3 yıl önce çözülmeliydi. Fakat ihaleyi alan firmanın iflas etmesi sonucu çözülemedi. İnşallah 2014 sonuna kadar Saray Çevre Yolu yapımı tamamlanır ve trafiğe açılır. Böylece Pınar Bulvarı’nda trafik sorunu denen bir şey kalmaz. Biz yola çıkarken, Kapaklı’ya yatırım gelmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağımzın sözünü verdik. Yeni yatırımların da gelmesini temenni ediyoruz. Bu vesile ile bugün açılışını yaptığımız By Formen mağazası sahiplerine de hayırlı kazançlar diliyoruz” dedi.  

 

 

KAPAKLI İLÇE OLMAYI EN ÇOK HAK EDEN BELDEYDİ

AK Parti Tekirdağ İl Eski Başkanı Ahmet Kambur ise “Bugün buraya Musta kardeşimiz ile Mehmet Çetin ve Çetin Komşu kardeşlerimizin Kapaklı’ya kazandırdığı By Formen mağazasının açılışı için toplandık” dedi. Kapaklı’nın çok büyüdüğünü söyleyen Kambur, “Tekirdağ Büyükşehir olunca, Kapaklı’da ilçe oldu. Kapaklı zaten ilçe olmayı en çok hak eden beldeydi. Elbette Kapaklı’da birçok promlem var. Ama zamanla bu problemler çözülecektir. Bu vesile ile bu güzel mağazanın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilşletme sahiplerine de bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” açıklamalarında bulundu.  

 

 

ÇOK NEZİH VE REFAH BİR MAĞAZA OLMUŞ

By Formen mağazasının yapacağı ticaretle ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını söyleyen Kambur, “Tekirdağ Büyükşehir olduğu için, artık buradan toplanan vergilerin yüzde 6’sı Tekirdağ’da kalacak. Yani, burada yapılacak alışverişlerde kazanılan paranın bir kısmı, yine bu bölge için harcanacak. Mağazayı dolaştım. Çok nezih ve refah bir mağaza olmuş. Emeği geçenlerin emeklerine ve yüreklerine sağlık” dedi.

 

 

KAPAKLI’DA BİR EKSİKLİĞİ GİDERMEK İSTEDİK

Ahmet Kambur’un konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu ile AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın hayırlı olsun temennilerinin olduğu mesajları okundu. Programda son konuşmayı ise Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi ve By Formen sahiplerinden Mustafa Çetin gerçekleştirdi. 1978’den beri Kapaklı’da yaşayan ve Kapaklı’yla birlikte büyüyen biri olarak konuştuğunu söyleyen Çetin, “Kapaklı çok hızlı büyüdü. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti İl Eski Başkanımız Ahmet Kambur ve AK Partili Milletvekillerimizin öncülüğünde Kapaklı ilçe oldu. Biz de büyüyen Kapaklı’da bir eksikliği gidermek için kardeşim Mehmet Çetin ve arkadaşım Çetin Komşu ile birlikte bu mağazayı açtık” dedi.  

 

 

HERKESE VE HER KESEYE HİTAP EDECEK ÜRÜNLER SATACAĞIZ

Kapaklı’da kadınların çok şık giyindiğini belirterek konuşmasını sürdüren Mustafa Çetin, “Erkeklerin de şık dolaşması için bu mağazayı açtık. İleride ihtiyaç olması halinde bayan giyim üzerine de bir mağaza açabiliriz. Biz istiyoruz ki Pınar Bulvarı ışıl ışıl olsun. İnsanlar aileleri ile birlikte rahatça burada dolaşabilsin ve alışverişini yapabilsin. Buraya başka büyük markalar da gelsin. Biz bundan gocunmayız. Aksine gurur duyarız. Benim ticarette 2 tane olmazsa olmazım var. 1’incisi herkese ve her keseye hitap edecek ürünler satmak. 2’ncisi ise helal kazanç elde etmektir. Bizim için müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Amacımız By Formen’i Trakya’da marka haline getirmektir” dedi. 

 

 

KURBAN KESİLDİ

Konuşmaların ardından mağazanın dualar edildi ve kurban kesildi. Daha sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK Parti Tekirdağ İl Eski Başkanı Ahmet Kambur ve Mustafa Çetin birlikte açılış kurdelesini kestiler. Mustafa Çetin ve ortağı Çetin Komşu, mağazaya giren tüm katılımcılarla tek tek ilgilendi.

Haber / Ahmet KARDEŞ-Gökhan YILMAZ