Çocuklar evreni Kuran'la kavrayacak

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da cami ve Kur'an Kursları'nda başlayacak olan 'Yaz Kuran Kursları'nın 23 Haziran-11 Temmuz, 14 Temmuz-1 Ağustos, 4 Ağustos-22 Ağustos olmak üzere

GÜNDEM 21.06.2014 17:47:00 0
Çocuklar evreni Kuran

Kapaklı Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları bugün saat 10.00’da başlayacak. 

DOĞRULUĞU, DÜRÜSTLÜĞÜ ÖĞRENECEKLER

Kapaklı İlçe Müftülüğü yetkilileri, “Yaz Kuran Kursları haftanın 5 günü sabah grubu için 10.00-12.45 saatleri arasında, öğleden sonra grubu için de 14.00-16.45 saatleri arasında verilecek. Çocuklara kursta Kur’an-ı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek. Kursta çocukların, Peygamberimizin örnek hayatını, inancımızı, ibadetlerimizi, abdesti, namazı, zekatı, haccı, orucu da öğreneceklerini ifade eden Işıldar “İnsani ve ahlaki erdemleri, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, dürüstlüğü öğrenecekler. Paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, merhameti, kardeşliği, birlik ve beraberliği öğrenecekler. Camiyle, cemaatle, mihrapla, minberle, kürsüyle, maneviyatla buluşacaklar. Öğrencilerimiz camilerde Kur’an ile buluşacaklar” açıklamalarında bulundu.

EVRENİ KURAN’LA KAVRAYACAKLAR

Kapaklı İlçe Müftülüğü yetkilileri, çocukların Kuran-ı Kerim okumayı öğreneceğini, yaşadıkları dünya ve evreni Kuran’la kavrayacaklarını belirterek, “Yüce Allah’ın emirlerini, dinimizin düzenleyici ilkelerini öğrenecekler. Çocuklarını Yaz Kuran Kursu’na yazdırmak isteyen ailelerimizin çocukları ile birlikte bugün saat 10.00’da cami ya da Kuran Kursu’nda hazır bulunmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Haber / Ahmet KILAVUZ