Kubilay: " İleride bu alan eğitim vadisi olacak"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün Çerkezköy İmam Hatip Lisesi'ne giderek Dernek yönetiminden okulun inşaatı hakkında bilgiler aldı.

GÜNDEM 20.06.2014 18:21:00 0
Kubilay:

OKULU ZİYARET ETTİ

Dün saat 14.30’da gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, yönetim kurulu üyeleri ile firma yetkilileri katıldı. Bina hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı “ Bu okulu Çerkezköy’e kazandırmak için kendi aramızda dernek kurduk. Derneğimizin eli ile birlikte valilik ile protokol imzaladık. 12.5 dönümlük araziyi ise Çerkezköy Belediyemiz bağışladı. Protokolün imzalanmasının ardından bizlerde sahaya atıldık. Vatandaşlarımızın yardımları ve sanayicilerimizin destekle ile okulumuzun kabasını geçen yıl bitirdik. Nisan ayına kadar ise maddi imkansızlıklar nedeniyle çivi çakamadık” dedi.

 

 

“UYGULAMALI CAMİ SÖZÜ VERDİ “

Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Yazı “ Dernek yönetimi olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına isim teklif ettik. Enesler Hörme sahibi Bayram Kızılaslan ise isim vereceksiniz ben yaparım dedi.  Valilik ile yapılan protokolde bir maddede isim hakkı derneğe aitti. O maddeye istinaden kendisine söz verdik.  Bayram Kızılaslan da anahtar teslimine kadar bütün işleri yapacak. Protokol gereği okulun bitmesini sene sonuna tarih koymuştuk, ancak sene sonuna kalmadan inşaatımız bitecek. Yüklenici firmamız bizlere yan tarafta uygulama camisi yapma sözü verdi. Yapılacak alan dini alan olarak görülüyor. İlerleyen günlerde Belediye ile bu konuyu görüşüp alt yapı sorununu çözmek istiyoruz. Bu işin yapılmasında bizi cesaretlendiren Akan Tekstil sahibi İlhan Akıncı’ya, protokol imzalanmasında desteklerini esirgemeyen rahmetli eski Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem’e ve herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Muhteşem eserin ortaya çıkması kolay değildir. Her metrekaresinde emek, ter, katkı vardır.  İlçemiz hızla büyümektedir. İlçemizde bulunan yatırımlara da önem veriyoruz. Hayırseverler tarafından yapılan yardımları, yatırımları ve devletin yatırımlarını takip etmek bizim için önemlidir. Koordinasyonu sağlamak için bu tür gezileri sık sık yapmaya çalışıyoruz. Amacımız koordinasyonu sağlayarak kurumlar arasındaki iş birliği sağlamaktır. Gerçekten çok büyük bir eser ortaya çıkarmışsınız” diye konuştu.

 

 

“EĞİTİMİN KALİTESİ VE MOTİVASYONU ARTACAKTIR”

Binanın bulunduğu alanın da alt yapısının yapılması gerektiğini kaydeden Kubilay  “ İleride burası kampüslerin gelmesi ile birlikte eğitim vadisi olacak. Çerkezköy denince akla Organize Sanayi Bölgesi geliyorsa, biz onun yanı sıra eğitiminde gelmesini istiyoruz. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Çocuklarımızı eğiterek yarınlara yatırım yapmak gerekiyor. İki okul binamızda hem devlet hem de vatandaş işbirliğinin örneği olacaktır. Eğimde daha ileriye gitmek istiyoruz ve fiziki kapasiteyi de artırmak gerekiyor. Bunları olması ile birlikte eğitimin kalitesi ve motivasyonu artacaktır” diye konuştu.

 

 

“40 DERSLİKLİ OLACAK”

Yapılacak okulun 40 derslikli olacağını kaydeden Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “ Mevcut olan okul ikili eğitim olduğu için sıkışık bir eğitim süreci yaşıyor. Bu okulun yapılması ile birlikte eğitim daha da rahatlayacak. Öğrencilerimiz verimli bir eğitim ve öğretim hayatı yaşayacaklar. Ders saatinden sonra daha serbest etkinlik çalışmalarını bu okulda kavuşmuş olacaklar” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri okulun inşaatını gezerek firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Haber/Ahmet KARDEŞ