"Yeni hastanelerde daha kaliteli hizmet vereceğiz"

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Yakup Çağ, Tekirdağ merkezde ve ilçelerde yapılan yeni hastaneler ile vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmet vereceklerini söyledi.

GÜNDEM 20.06.2014 14:33:00 0

“SAĞLIKLI HİZMET SUNMAK İSTİYORUZ”

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Çağ makamında yaptığı açıklamada, Tekirdağ’da 2003 Kasım ayı itibarı ile Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliğini kurduklarını ifade ederek, bu kapsamda ildeki bütün hastanelerin hizmetlerini tek elden yönettiklerini dile getirdi. 

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 12 sağlık tesisi, 9 devlet hastanesi, 3 tane ağız ve diş sağlığı merkezi olduğunu vurgulayan Çağ, "Temel amacımız mevcut olan insan, mali ve diğer kaynaklarımızı daha etkin bir şekilde kullanıp halkımıza daha kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek" dedi.

 

 

"YENİ HASTANELERİMİZ HIZLA İNŞA EDİLİYOR"

Tekirdağ Şehir Hastanesinin ve ilçelerde bulunan hastanelerin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Uzman Dr. Çağ, "Çorlu Devlet Hastanesi 1 yıldır yeni binasında hizmet vermekte. Çorlu Devlet Hastanemizi 300 yataklı kapasitesinde devir almıştık, şuanda yatak kapasitemiz 400 yatağa çıktı. Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin inşaatı şuanda bitti. Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize 2 ay içinde taşınmayı planlıyoruz. 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesinin kaba inşaatının yüzde 80’i bitmiş durumda. Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatımız gerçekten çok hızlı ilerliyor. Bu yılın sonunda binayı teslim almayı planlıyoruz. Malkara Devlet Hastanesinin yeni binasının temeli atıldı ve şuan birinci katı yapım aşamasında. Çorlu Ağız ve Dış Sağlığı Merkezinin yer tespiti yapıldı. Saray Devlet Hastanesinin yer teslimi yapıldı. 75 yataklı güzel bir hastane kazandıracağız. Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde bulunan hastanelerimizin güçlendirme çalışmaları şuanda proje aşamasında" ifadelerini kaydetti.