Lider Çocuk Tarım kampından döndüler

Edirne'de önceki günlerde Lider Çocuk Tarım Kampı düzenlendi. Vali Fahri Yücel İlköğretim Okulu 3.Sınıfından 41 öğrenci kampa dahil edilirken, öğrencilere ise bakanlık tarafından belirlenen

GÜNDEM 18.06.2014 17:55:00 0
Lider Çocuk Tarım kampından döndüler

GEZİ DÜZENLENDİ

Kampın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, , Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin, İL Şube Müdürleri personeli, Okul Müdürü, Öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Kampın birinci gününde İl müdürlüğü tanıtılırken, bitki su ve toprak konularında pover point eşliğinde sunum yapıldı. Sunumun ardından ise Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait arazilerde buğday, ayçiçeği ve çeltik tarlalarında gezisi düzenlendi.

 

 

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Gezinin ikinci gününde ise Havza köyünde kurulu olan Yardımcı Süt Ürünleri fabrikasında inceleme ve gezisi düzenlenirken, yoğurt ve peynir yapılışı hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Gezinin üçüncü gününde ise Ticaret Borsasında satış seansı izlenmiş, ürün ve toprak tahlil laboratuvarında gezi yapılmış ve analizlerin nasıl yapıldığı anlatıldı. Dördüncü gün öğrencilere hayvancılık konusunda bilgiler verilip, Edirne’nin en büyük hayvancılık işletmesi olan Şal-Et hayvancılık tesisi gezildi. Musabeyli köyünde ceviz bahçesi gezildi ve öğrencilere piknik yaptırıldı. Gezinin son gününde ise toprak konusu anlatılırken, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait araziler gezildi. Kamp sonunda katılan tüm öğrencilere İl Müdür imzalı katılım belgesi takdim edildi.