Yüzü geri alınan Üslün'ün ailesi üzgün

Edirneli Salih Üslün'e Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nakledilen yüzün doku uyuşmazlığı nedeniyle geri alınmasına çok üzüldüklerini ifade eden ağabeyi Ziya Üslün, doktorlara teşekkü

GÜNDEM 17.06.2014 20:11:00 0
Yüzü geri alınan Üslün

OPERASYONLA ALINMIŞTI

Türkiye’de yapılan yüz nakilleri arasında 6'ncı naklin gerçekleştirildiği Salih Üslün’ün yüzü, yapılan operasyonla geri alındı. Geçen yıl Ağustos ayında gerçekleşen ameliyatla Üslün’ün ailesi ve yakınları büyük sevinç yaşamışlardı. Vücudunda diğer organlarının etkilenmesinden dolayı nakledilen yüzü gece geç saatlerde yapılan operasyonla alındı. 

Salih Üslün’ün ağabeyi Ziya Üslün büyük üzüntü duyduklarını kaydederek, "Doktorumuz çok çaba sarf etti, doku uyuşmazlığı yaşandı. Bazı yerlerinde açılma yaptı. Son olarak yapılan yüz naklini geri almaları kaldı. Uymadığından bacaklarından alınan dokularla yüzüne tekrar nakil yapıldı. İnşallah iyileşir de biz de mutlu oluruz. Çok üzüntülüyüm, ama yapacak bir şey yok. Allah'tan dilerim ki iyi olmasını isterim. Kardeşimle Antalya’ya giderek dolaşamadım ona da üzülüyorum. İnşallah nasip kısmet olur da gider dolaşırım. Doktorumuz, ailesi ile beraber çabaladılar, sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.

Baba Ramazan Üslün ise doktorlara güvendiklerini söyleyerek, “Yapacak bir şey yok. Önceden boğazdan besleniyordu, ama çalışabiliyordu. Allah şifalar versin” şeklinde konuştu. 

Haner Merkezi