"Türkiye'de ise sigortacılara emlakçı gözü ile bakılıyor"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi Çerkezköy'de bulunan sigortacılara toplantı düzenlenerek sektörün sorunlarını tartıştılar.

GÜNDEM 17.06.2014 20:10:00 0

“RAKAM 40’I BULUYOR”

Dün saat 15.00’da ÇTSO 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün başkanlığında yapılan toplantıya, meslek komitesi başkan yardımcısı Ayben Erdoğan ve sigortacı oda üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma gerçekleştiren ÇTSO Meclis Üyesi ve 10. Meslek komitesi üyesi Rahmi Yılmaz” Daha önce trafik sigorta ücretleri eşitti. Şuan da ise fiyatlar arasında büyük bir uçurum vardır. Daha önce Çerkezköy’de 2-3 acente vardır. Şimdi ise bu rakam 40’ı buluyor. Sigortacıların en büyük sorunu bankaların da sigortacılık yapması” diye konuştu.

“EMLAKÇI GÖZÜ İLE BAKIYORLAR”

Yılmaz “ Sigortacılık sektörünün sorunları bize bildirildiği zaman, sorunların çözümü için neler yapılabilmesi için değerlendirmeler yapabiliriz. Bugün burada haksız rekabetin önüne geçebilmek için ne yapabiliriz, bunu konuşacağız.Türkiye’de sigortacılara kuşku ile bakılıyor. Avrupa’da sigortacı olabilmek için inanılmaz kriterler istiyorlar. Bizde de yeni kanun kalitenin yükseleceğinin işaretidir. Avrupa’da sigortacılara bankacı gözü ile bakıyorlar. Türkiye’de ise sigortacılara emlakçı gözü ile bakılıyor” dedi.

“HAKSIZ REKABET VAR”

Sigorta sektöründe son dönemlerde daralma olduğunu kaydeden 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün “sigortacılık sektöründe haksız rekabet var. Bu rekabetin sonunda kapanabilecek sigorta şirketleri bile var” açıklamasında bulundu.