Kırcaali'de yapılan saldırıyı kınadılar

Bulgaristan, Azerbeycan, Kırım ve Batı Trakya Türkleri Dernekleri Federasyonu (BAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Naci Şentürk, Kırcaali'de Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'ne (HÖH) yapıla

GÜNDEM 17.06.2014 19:55:00 0
Kırcaali

“BU PARTİYİ KINIYORUM”

Olayın tekrarlanmamasını umut ettiklerini dile getiren Şentürk, "Bulgaristan, Azerbeycan, Kırım ve Batı Trakya Türkleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu olarak Bulgaristan Kırcaali'de Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'ne (HÖH)yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bu olayın tekrarlanmamasını umut ediyoruz. Bulgar Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Bulgaristan Devleti'ne buradan sesleniyorum; komşu iki ülke olarak aramızda her türlü ticaret ve siyasi olayları görüşmekteyiz. Ben Bulgaristan vatandaşları ile Türkiye ve Bulgaristan'da yaptığım görüşmelerde adamlar 'yeter artık' diye feryat ediyor. Biz de bu feryada kulak verin diyoruz. Saldırıyı Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kırcaali İl Başkanı Basri Orhan'dan öğrendim ve çok üzüldüm. ATAKA ve Bulgar Sosyalist Partisi koalisyonunun yürümediğini gördük. Ekim ve Kasım ayında kesin seçim olacağı haberini aldık. Bulgaristan Sosyalist Partisi liderinin ‘Türklerin olmadığı bir koalisyon istiyorum’ diye halkına seslenişte bulunmuş. Sosyalist bir parti olan bu partiyi kınıyorum. Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Bulgaristan'ın resmi partisidir. 6 kez koalisyonda bulunmuştur ve hiçbir zaman Bulgaristan devletine zarar vermemiştir. Eğer Hak ve Özgürlükler Partisi'nin olmadığı bir koalisyon istiyorlarsa ben de buradan Türkiye'de ve Bulgaristan'da bulunan soydaşlarımıza birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde Allah'ın izniyle 50 milletvekili çıkarıp tekrar karşılarına gelmek istiyoruz" dedi.

"TÜRKLERE YAPILAN BU ZULMÜN YANI SIRA PARTİ VE CAMİLERE YAPILAN SALDIRILARI DA KINIYORUM"

Camilere yapılan saldırıları da kınadıklarını belirten Şentürk, "Biz Bulgaristan devletini seviyoruz ve zarar vermek istemiyoruz. Vermedik de bugüne kadar. Ama orada Türklere yapılan bu zulmün yanı sıra parti ve camilere yapılan saldırıları bir kez daha kınıyorum. Edirne'de iki tane kilise var. Az da olsa dernek olarak yardımda bulunduk. Biz yardım istemiyoruz, camilerimize zarar vermeyin yeter. Ama bunlar yapıldığı sürece biz de susmayacağız. Sevindirici bir haberimiz var. Haskova Belediyesi'nin Haskova Müftülüğü'nü mühürlemesinden sonra bu olay İhlas Haber Ajansı’nın yaptığı haberle gündeme geldi ve müftülüğün açılmasını sağladı" ifadelerini kaydetti.