Yeni meclis 1 yaşında

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Haziran Ayı Olağan Toplantısı ÇTSO Meclis Başkan Vekili Mehmet Aksoy başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağland?

GÜNDEM 16.06.2014 19:32:00 0
Yeni meclis 1 yaşında

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün saat 17.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekletirildi.

İLK 5 AYLIK GELİR BÜTÇESİ GERÇEKLEŞME ORANININ YÜZDE 30,4

ÇTSO Meclis Bakanı Taha Ülker’in katılmaması nedeniyle toplantıya ÇTSO Meclis Başkan Vekili Mehmet Aksoy başkanlık etti. Açılış ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantı Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2014 Ocak-Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs ayı değerlendirmesine ilişkin gündem maddesi ile başladı. 2014 yılı ilk 5 aylık gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 30,4 olduğunu belirten ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, gider gerçekleşme oranının ise yüzde 28,80 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Hakan Gel, olması gereken gerçekleşme oranının yüzde 41 olduğunu, bu bakımdan hem gelirde hem de gider de gerçekleşme oranlarında geride kalındığını kaydetti.

 

 

MİZAN 7 MİLYON 513 BİN 794,70 TL

Yapılan bilgilendirmenin ardından 2014 yılı Mayıs ayı gelir-gider cetvelleri ve mizan görüşüldü. Mayıs Ayı toplam gelirinin 122 bin 892,91 TL olduğunu kaydeden Genel Sekreter Hakan Gel, “Gelir bütçesinin Mayıs ayı gerçekleşme oranı yüzde 30,4 olmuştur. Mayıs ayı toplam gideri ise 121 bin 539,53 TL olarak gerçekleşti. Mayıs ayı giderinin gerçekleşme oranı ise yüzde 28,83’tür. Mayıs ayı mizanında da 7 milyon 513 bin 794,70 TL ile denklik sağlandı” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

PERSONEL SAYISI 15 OLDU

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Personel Gideri faslından Cari Demirbaş Giderleri faslına aktarım yapılması konusu görüşüldü. İnşaat sonrası çalışma ve yerleşim düzeninde eksik mobilyanın tamamlanması için Personel Gideri faslından, Cari Demirbaş Giderleri faslına 30 bin TL aktarım yapılması meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra odada yeni göreve başlayan Muhasebe ve Satın Alma Uzmanı Erhan Akı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Savaş Akyıldırım kendilerini meclis üyelerine tanıttılar. Bu iki personel ile birlikte ÇTSO bünyesinde çalışan personel sayısı da 15’e yükselmiş oldu.

 

 

BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Programı dolayısıyla Haziran Ayı Meclis Toplantısı’na katılamayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile birlikte toplantının dilek ve temenniler kısmına katıldı. Toplantının bu bölümünde oda personeli tarafından meclis üyelerine bir sürpriz yapıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Meclisi’nin 1 yılını geride bırakması nedeniyle pasta kesildi. Burada kısa bir konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay, “ÇTSO’nun yeni meclisinin 1’inci yılını geride bırakması nedeniyle sizleri kutluyorum. Daha önce katıldığım programda yaptığım konuşmada odanızın eğitime olan katkılarından bahsettim. Bize göre ÇTSO, ilçenin en önemli STK’sıdır. Hizmette beraberlik anlayışı ile birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

BENİM İÇİN BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da meclisin 1. yaşının hayırlı olmasını temenni ederek, “Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Umarım birlikte daha güzel çalışmalara imza atarız” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Metin Kubilay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Üyeleri ve Oda personeli hep birlikte pastanın mumlarını söndürdü. Haziran Ayı Meclis Toplantısı sonunda Meclis Üyelerinden Anadolu İplik Temsilcisi Mehmet Erdoğan tarafından tüm meclis üyelerine ve oda personeline kravat hediye edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ