Çerkezköy'de 2014 yaz kuran kursları başlıyor

Okulların tatile girmesi ile birlikte Çerkezköy ilçe merkezinde ve mahallerinde Çerkezköy Müftülüğü tarafından Kur'an Kursları başlatılacak.

GÜNDEM 16.06.2014 18:21:00 0
Çerkezköy

3 DÖNEMDE YAPILACAK

Yaz Kuran kurslarının 23 Haziran itibariyle başlayacağını kaydeden Çerkezköy İlçe Müftülüğü yetkilileri “Kurslarımız Pazartesi günü saat 10.00’da Çerkezköy’deki tüm cami ve kuran kurslarında başlayacak. Kuran kursları 23 Haziran-11 Temmuz, 14 Temmuz-1 Ağustos, 4 Ağustos-22 Ağustos tarihleri arasında üç dönemde gerçekleşecek. Yaz kuran kurslarımız 15 en fazla 30’ar kişilik sınıflar halinde gerçekleştirilecek” diye konuştu.

BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA VERİLECEK

Kursların hafta içi olacağını kaydeden yetkililer “ Kurslarımız hafta içi sabah grubu için 10.00 ile 12.45 arası, öğlen grubu için ise 14.00 ile 16.45 saatlerinde gerçekleşecek. Kursumuzda başarılı olan öğrencilerimiz ise sertifika ile ödüllendirilecek. Kursta öğrencilerimize Kuranı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek.  Ayrıca kursta çocuklarımız Peygamberimizin örnek hayatını, inancımızı, ibadetlerimizi, abdesti, namazı, zekatı, haccı, orucu da öğrenecekler. İnsani ve ahlaki erdemleri, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, dürüstlüğü, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, merhameti, kardeşliği, birlik ve beraberliği de bilgi becerilerine ekleyecekler. Çocuklarımız ayrıca camiyle, cemaatle, mihrapla, minberle, kürsüyle, maneviyatla buluşacaklar. Kurani kerimi okumakla birlikte yaşadıkları dünya ve evreni Kur’an’la kavrayacaklar” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN