Çorlu ve Smolyan arasında kültürel işbirliği

Çorlu Balkan Göçmenleri İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Derneği (BİSADER) ve Smolyan Kültürel Paylaşım Derneği arasında 2011'de başlatılan işbirliğini arttırmaya yönelik çalışma başl

GÜNDEM 16.06.2014 18:17:00 0
Çorlu ve Smolyan arasında kültürel işbirliği

TOPLANTI YAPILDI

İki komşu ülkedeki şehirler arasında kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik proje kapsamında düzenlenen toplantıların ilki Çorlu'da gerçekleşti. Ergene İlçesi'nde bulunan Shilla Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, BİSADER Genel Başkanı Cengiz Yazar, dernek yönetimi, dernek üyeleri, Smolyan Kültürel Paylaşım Derneği Başkanı Mediha Zayimova, dernek yönetimi ve İşadamı Kani Tezcan katıldı.

 

 

HER ZAMAN DEVAM ETSİN

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel toplantıda yaptığı konuşmada farklı toplumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde kültür ve sanatın önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, “Kültür etkinliklerimizde Smolyanlı misafirlerimizle beraber olmak istiyoruz. Ben BİSADER derneğine, sizi bizlerle tanıştırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Dostluğumuzun her zaman devam etmesini istiyorum,” dedi.

“FESTİVALE DAVET ETTİLER”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'e ve BİSADER Genel Başkanı Cengiz Yazar'a günün anısına bir şilt takdim eden Smolyan Kültürel Paylaşım Derneği Başkanı Mediha Zayimova, “Ergene İlçesi'nde bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Öncelikle belediye başkanımıza, BİSADER'e teşekkür ediyorum. Üç yıl önce dernek olarak ilişkilerimiz başladı. Karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerin devam etmesini diliyoruz. Kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerimizin gelişmesini istiyorum. Şehrimizde düzenlenen fasulye festivaline sizleri davet ediyoruz,” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

BİSADER Genel Başkanı Cengiz Yazar Ergene Belediye Başkanı Cengiz Yazar'a, BİSADER Başkan Yardımcısı Tanju Özgür Smolyan Kültürel Paylaşım Derneği Başkanı Mediha Zayimova'ya, BİSADER Kurucu Başkanı Mehmet Cebeci ise Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu'na, BİSADER'e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.Daha sonra Çorlu ve Smolyan arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilebilmesine yönelik dernek faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Smolyan'dan gelen misafir heyet ertesi gün Ergene, Çorlu ve Cumhuriyet Parkı'nı da ziyaret etti.