Jandarma'nın kuruluş yıldönümü Edirne'de de kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıl dönümü, Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 15.06.2014 15:00:00 0
Jandarma

Edirne İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen etkinlikte Jandarma Binbaşı Ali Ergüçlü tarafından jandarmanın tarihçesi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edirne İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hakkı Çetin, "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır" dedi.

HİZMETLERİYLE ULUSUMUZUN TAKDİRİNİ KAZANMIŞTIR

"175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır" diyen İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Çetin, "Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANDI

Jandarma Albay Çetin, “Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir. Varlığını halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini etkin şekilde devam ettirmektedir. Jandarma Teşkilatının 175'inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Konuşmanın ardından Jandarma konulu resim, fotoğraf ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Jandarma’da bulunan eğitimli köpek timi yaptığı gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve davetliler katıldı.

İHA