Becerik: Çocuklarınızı çocuğumuz gibi sevdik

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren AFM Sağlık Koleji Müdürü Oktay Becerik, önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen Yılsonu Gösterisi programÄ

GÜNDEM 13.06.2014 18:30:00 0
Becerik: Çocuklarınızı çocuğumuz gibi sevdik

AFM Sağlık Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan Yılsonu Gösterisi, önceki akşam 18.00-21.00 saatleri arasında Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 

RESİM YARIŞMASI YAPILDI

Programa katılan davetliler, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önünde öğrenciler tarafından karşılandı. Katılımcılar, öğrenciler tarafından yapılan ve üzerlerinde numaraların bulunduğu resimler için oy kullandı. Yapılan oy sayımı sonucunda AFM Sağlık Koleji 9 / A Sınıfı öğrencisi Çağla Nur Topçu’nun yaptığı resim 1’inci seçildi. Resim yarışmasında 9 / C Sınıfı öğrencisi Cenker Biçer’in yaptığı resim 2’nciliğe layık görülürken, 9 / C Sınıfı öğrencisi İrem Özmen’in yaptığı resim de 3’üncülüğe layık görüldü. Yarışma sonunda 1’inciye tuval ve boya seti hediye edilirken, 2 ve 3’üncüye de kitap hediye edildi. Resim yarışmasının ardından program, AFM öğrencilerinin fotoğraflarından oluşan slayt gösteri ile devam etti.

 

 

İNSANLIĞA HİZMET EDEN ELEMANLAR YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, programın açılış konuşmasını AFM Sağlık Koleji Müdürü Oktay Becerik yaptı. Okulun 16 Eylül 2013’te eğitim öğretime başladığını anımsatan Oktay Becerik, “O günki öğrenci, öğretmen ve velilerle, bugünkileri kıyasladığımda, 37 yıllık eğitimcilik hayatımda görmediğim bir gelişim olduğunu söyleyebilirim” dedi. AFM Sağlık Koleji’nin yalnızca adının kolej olduğunu belirten Becerik, “Biz, Türkiye’nin en büyük açığı olan ara eleman, hemşire, sağlık görevlisi, insanlığa hizmet eden elemanlar yetiştirmek zorundayız. Öğretmen kadromuzla bu yıl çok güzel şeyler ortaya çıkardığımızı gördük” dedi.  

 

 

NOT ÖNEMLİ DEĞİL

Öğrencilerin hepsini kendi çocuğu gibi sevdiğini söyleyen Oktay Becerik, “İçlerinden bazıları, benim öğrencilerimin çocuklarıdır. Çerkezköy’de 30 yıldır eğitim veren biri olarak, ilçede böylesi bir okula ihtiyaç olduğunu gördüm. Çerkezköy’e hizmet edecek olan bu gençler, bizlere lazım. Not çok önemli değil. Biz not veririz. Ama önceliğimiz, iyi bir sağlıkçı ve iyi bir insan olmayı öğretmektir. Biz çocuklarınızı kendi çocuğumuz gibi gördük. Sizlerden isteiğimiz, onlara iyice tembih edin ki bu altın bileziğin kıymetini bilsinler” diye konuştu.

 

 

ŞARKILAR İNGİLİZCE, ŞİİRLER İSE TÜRKÇE OKUNDU

Oktay Becerik’in konuşmasının ardından AFM İngilizce Pop Şarkı Korosu sahne alara birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara keyif dolu dakikalar yaşattı. Şiir dinletisi ile devam eden programda Mısra Adıgüzel adlı öğrenci Nazım Hikmt’in Tahir ile Zümre şiirini seslendirdirirken, Gizem Danacı adlı öğrenci de Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Sevi adlı şiirini okudu. Damlanur Salgar adlı öğrenci Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Bir Gün Anlarsın adlı şiirini okurken, Rabia Albayrak adlı öğrenci Can Yücel’in Ucundan Tutarak adlı şiirini seslendirdi. Gamze Ateş adlı öğrenci ise Bedirhan Gökçe’nin Sol Yanım adlı şirini okudu. Program, AFM öğrencilerinin ingilizce şarkılarını seslendirmesi ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ