Sarı Basın Kartı'nın avantajları anlatıldı

Çorlu Medya Mensupları Derneği'nin daveti üzerine Çorlu Belediyesi Konferans Salonu'nda basın mesnupları ile buluşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, "Yerel basÄ?

GÜNDEM 12.06.2014 22:07:00 0
Sarı Basın Kartı

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, dün saat 11.00’da Çorlu Belediyesi konferans Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelerek, Sarı Basın Kartı sahibi olmanın yolları ve avantajlarından bahsetti.

10 DAKİKADA BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Sarı Basın Kartı başvurularının artık internet ortamından kolayca yapılabildiğini söyleyen Fikret Dişlioğlu, “Daha önceleri 15 kaleme yakın belge talep ediliyordu. Bu da zamanı oldukça kııymetli olan basın mensupları içn ciddi süre kaybı demekti. Şimdi geliştirdiğimiz sistemle 10 dakikada başvuru yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ FAYDALANMA İMKANI SAĞLAR

Konuşmasının devamında Sarı Basın Kartı sahibi olmanın avantajlarından bahseden Fikret Dişlioğlu, “Öncelikle gerek uluslar arası organizasyonları, gerekse başbakanlık ya da cumhurbaşkanlığı programlarını takip edecek basın mensuplarında Sarı Basın Kartı şartı aranır. Bunun dışında, 81 ilimizden yaklaşık 70’inde toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanma imkanı da sunar. Yurt içi ve yurt dışında müze ve ören yerlerine ücretsiz girme imkanı sağlar. Basın Trafik Kartı alarak, trafikte bir takım geçiş üstünlüklerinden sağlanılmasına vesile olur” dedi.

 

 

HER BİR YIL İÇİN 3 AY YIPRANMA PAYI HAKKI

Sarı Basın Kartı’nın bir diğer avantajının ise Gri Hizmet Pasaportu olduğunu dile getiren Fikret Dişlioğlu, “Gri pasaport, kamu görevlilerine verilen pasaporttur. Bu pasaporta sahip olan kişi, vize uygulamasına tabi tutulmaz” dedi. Sarı basın Kartı’nın en önemli avantajının ‘Fiili Hizmet Zammı’ yani ‘Yıpranma Payı Hakkı’ olduğunu kaydeden Dişlioğlu, “Sizler gerçekten çok meşakkatli bir iş yapıyorsunuz. Ciddi stres altındasınız. Yeri geliyor şiddete maruz kalıyorsunuz. Bu hak sayesinde Sarı Basın Kartı sahibi olan bir kişi çalıştığı her bir yıl için 3 ay yıpranma payı hakkı alıyor” diye konuştu.

BİZ ÇOK GERİDE KALDIK

Fikret Dişlioğlu’nun açıklamalarının ardından program soru cevap şeklinde devam etti. Program sonunda kendilerini kırmayıp davetlerine geldiği ve kendilerini bilgilendirdiği için Dişlioğlu’na teşekür eden Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı mehmet Yirun, “Çorlu gibi bir yerde yalnızca 6 sarı basın kartı sahibi var. Çerkezköy’de ise yaklaşık 20 sarı basın kartı sahibi meslektaşımız var. Biz çok geride kaldık. Başvurular eskisi gibi karışık değil. Çok kolaylaştı. Umarım olabildiğince fazla arkadaşımız sarı basın kartı alır ve nimetlerinden faydalanma imkanı bulur” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ