"Musul'daki Türk Rehineler İçin Hızlı Bir Çalışma Yürütülüyor"

IŞİD'in Türkiye'nin Musul Başkonsolosu, diplomatları ve elçilik çalışanlarını rehin alması ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu, çalışmaların yapıldığı

GÜNDEM 12.06.2014 21:43:00 0
 "Musul

“BU DEVLETİN SORUMLULUĞUDUR”

Edirne’de bir dizi programlara katılacak olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi. Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, IŞİD’in Irak'ın Musul kentinin kontrolünü ele geçirerek, Türkiye'nin Başkonsolosluğu'ndaki diplomatlar ve çalışanlardan oluşan 49 kişinin rehin alınmasının ardından Dışişleri Bakanlığının gerekli çalışmaları yürüttüğünü, kısa bir süre içerisinde çözüme gidileceğinin altını çizdi. Bakan Müezzinoğlu, "Görevlilerimizin valilik binası denilen bir yerde alıkonuluyor. Biz Türkiye olarak olayı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Sıkıntılı bir durumun çözüme ulaşması için gerekli çalışmalar Cumhurbaşkanımızın da başkanlığında devam ediyor. Şu anda bu sabah itibariyle sonuçlanmış bir durum yok ama tahmin ediyorum, hızlı bir şekilde sonuç alınacak çalışmalar yapılıyor. Dışişleri Bakanımız ABD’den döndü, bugünkü gelişmeleri yakından takip ediyor. Umarım ki sıkıntı olmadan sonuç alınır, sonra da hesap kısmına bakılır" şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu, "Diyarbakır’da bayrak indirme olayını kınıyoruz. Ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duymayanları kınıyoruz. Ay yıldızlı bayrağı el uzatan elleri kırmak ve onlara hak ettiği bedeli ödetmek, bu milletin de bu devletin de sorumluluğudur" dedi.

 

 

DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya'da özel sektöre yeni yatak kapasitesi veya kadro açılmaması konusunda yaptığı açıklamada, amaçlarının Türkiye'de sağlık hizmetlerinin sunumunun adil, hakkaniyetli dağılımını sağlamak olduğunu söyledi.  Bakan Müezzinoğlu, Edirne’de yapılmakta olan 400 Yataklı Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, büyük şehirlerde özel hastanelerin açılmasına ve kadro verilmesinin önüne geçilmesi konusunda yaptığı açıklamada "Amacımız Türkiye’de sağlık hizmetleri sunumunun adil, hakkaniyetli dağılımını sağlamak" dedi.

KÖPRÜDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kamu, üniversite ve özel hastanelerin tüm dinamiklerinden istifade etmek istediklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Türkiye’de her noktasında sağlık hizmetleri sunumunun hem standardının hem kalitesinin yükselmesi yönünde planlamalar yapıyoruz” diye konuştu. 

Özel hastane açısından sağlık yatırımlarını yeterli olmayan bölgelere teşvik edildiğini söyleyen Müezzinoğlu, bakış açısını bakanlık olarak sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Bakan Müezzinoğlu, sağlık turizmine farklı vizyon katacak yatırımlar yapılmasını istediklerini ve o yönde destek olacaklarını kaydetti.  Müezzinoğlu Edirne’de yeni yapılan Meriç Nehri üzerinde bulunan Karağaç Köprüsü’nde de incelemelerde bulundu.