Halk Eğitim'den muhteşem final

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın talimatıyla Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce hazırlanan 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yılsonu Etkinlikleri, önceki gün 19.0

GÜNDEM 12.06.2014 21:26:00 0
Halk Eğitim

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yöresel Halk Oyunları Gecesi, önceki akşam yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Yöresel Halk Oyunları Gecesi programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ensar Sivri, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Halk oyunları ve müziklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çeken Kubilay, “Bu kapsamda bu tür kursları açan ve bu eğitimi çocuklarımıza veren Halk Eğitim Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

HALK EĞİTİM VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDA KÖPRÜDÜR

 Çerkezköy Kaymakamlığı olarak 31 Ocak itibari ile Halk Eğitim kampanyası başlattıklarını anımsatan Kaymakam Kubilay, “Halk eğitim vatandaş ile devlet arasında çok önemli bir köprüdür. Bizler halk eğitim kampanyasıyla vatandaşlarımızın hem mesleki anlamda beceri kazanmasını hem de aile bütçelerine ve ilçe ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Birçok kurs açtık. Bugün de halk oyunları folklor gösterisinde birlikteyiz. Gelecek kuşaklara yörelerimizin adetlerini aktarma konusunda önemli bir etkinlik. Bir kez daha bu güzel etkinlikte yer alan kursiyerlere, öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GELECEĞE DEĞER KATAN BİR KURUM OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Anfi Tiyatro’da bulunan herkese 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yöresel Halk Oyunları Gecesi’ne katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, “Çalışmalarımızın eksenini, geçmişimizin değerlerini unutturmayan, bugünü değerli kılan, geleceğe değer katan bir kurum olma olarak çizdik. Bu gece izleyeceğimiz ekipler, bizlere milli kültürümüzün ve atalarımızın ortak mirası olan halk oyunlarımızı yaşatma ve yaymaya gönül vermiş usta öğretici ve kursiyerlerden oluşmaktadır” dedi.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Halk oyunları eğitmenleri ve kursiyerlerine teşekkür eden Necmi Akman, “Bizlere sağladığı imkanlardan dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve ‘Halk Eğitim Kampanyası’nı başlatarak  bizlere destek veren Kaymakamımız Metin Kubilay’a da sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi ve konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile noktaladı: “Halk eğitimin alanı toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitlidir. Bu manada halk eğitimi bir lüks değil, bireylerin toplumsal mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir.”

GÖSTERİLERİ İLE İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİLER

Konuşmaların ardından program Eğitmen Zeynel Gündoğdu yönetimindeki Halk Müziği Bağlama Grubu’nun gösterileri ile başladı. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu’nun eğitmen Serhat Ayaz yönetimindeki Tekirdağ Yöresi oyunları ile devam eden programda sırasıyla Eğitmen Aytaç Bölük yönetiminde İzmir Zeybek Yöresi; Eğitmen Abdullah Coşkun yönetiminde Rtim Grubu; Eğitmen Günay Gökçe yönetiminde Tekirdağ Yöresi; Eğitmen Abdullah Coşkun yönetiminde Artvin Yöresi; Eğitmen İsmail Erdoğan yönetiminde Gaziantep Yöresi ve Eğitmen Günay Gökçe yönetiminde Üsküp Yöresi halk oyunları gösterileri ile Anfi Tiyatro’yu dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.  

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Programda daha sonra sahneye İsmail Erdoğan yönetimindeki karma halk oyunları gösterileri büyük bir coşkuyla izlendi. Gösteri sonunda grubun vatandaşları selamladı sırada, grup üyelerinden Ece Alpaslan, üzerinde “Sen benim şanslı olduğumun kanıtısın. Şimdi olduğu gibi hep yanımda kal. İyiki doğdun. Nice senelere” yazılı pankart açarak eşi Cem Alpaslan’ın doğum gününü kutladı. Eşinin asker olması nedeniyle yıllardır birlikte doğum günü kutlayamadıklarını söyleyen Ece Alpaslan, “Bu şekilde eşime bir sürpriz yapmak istedim” dedi.

TEK TEK TEBRİK ETTİLER

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yöresel Halk Oyunları Gecesi, Halk Oyunları Topluluğu’nun Eğitmen Günay Gökçe yönetimindeki Halay oyunları ile sona erdi. Program sonunda protokol üyeleri Halk Oyunları Topluluğu üyelerini tek tek tebrik ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yöresel Halk Oyunları Gecesi’ni izlemeye gelen vatandaşlar gösterilerden büyük keyif aldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ