CHP'den bayrak tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Diyarbakır'da yaşanan olay ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

GÜNDEM 12.06.2014 21:12:00 0
CHP

“BAYRAK BİR ULUSUN ONURUDUR”

Önceki akşam saat 19.00’da İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yazılı basın açıklaması gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan “ Diyarbakır da göstericilerin 2.Hava Kuvveti Komutanlığı kışlasının içindeki Türk bayrağını indirmesine toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Bir toplumun sembolü olan bayrak üzerinden siyaset yapılmasını asla kabul edemeyiz. Bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa yerlere serilemez ve çiğnenemez sözü bunun en büyük kanıtıdır” diye konuştu.

TERÖRÜN TIRMANDIĞINI GÖSTERMİŞTİR

Yüksek güvenlikli bir alan olan 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığında bu olayın meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırdığını kaydeden Özkan “ Son olaylar siyasi iktidarın açılım adı altında yürüttüğü, müzakerelerin terörü durdurmadığı gibi daha da tırmandırdığını göstermiştir. Güvensizlik üzerine inşa edilen bu süreç öyle anlaşılıyor ki ülkeyi çıkmaz noktalara götürecek olan bir süreçtir. Çünkü bu süreçte örgütleneler konuşuluyor, nerelerin pazarlığı yapılıyor, hangi ödünler veriliyor kimse bilmemektedir. Çözüm süreci adı altında toplumun her kesiminden gizli saklı yürütülen bu sürecin şeffaf olması gerektiğini şiddetle belirtiyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çözüm yolunun büyük toplumsal mutabakattan geçtiğini dile getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

“BİR AN ÖNCE CEZALANDIRILMALARINI BEKLİYORUZ”

Özkan “ Provokatörler tarafından yapıldığı, kitleleri karşı karşıya getirmenin amaçlandığı ve toplumun tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı tüm halkımızı serinkanlı davranmaya çağırıyoruz. Bayrağımıza el uzatan bu kendini bilmezlere müsaade edenler de elbet bedelini ödemekten kaçamayacaktır. Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığındaki bayrağımızın indirilmesi olayını şiddetle kınıyor, daha farklı olumsuzları ortadan kaldırmak amacıyla halkımızı serinkanlı davranmaya davet ediyor, olayın sorumlularının bir an önce de cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ