Vali Yelikaya TEKCOR'u test etti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Meslek Yüksekokulu ziyaretinde, Otomotiv Programı öğrencileri tarafından yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede üretilen ve Otomatik Yangın Söndürme ve Yakıt Kesme Sistemine

GÜNDEM 11.06.2014 21:33:00 0
Vali Yelikaya TEKCOR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile birlikte NKÜ Teknopark A.Ş., Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Çorlu Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. 

 

 

İLK DURAK TEKNOPARK

İlk olarak Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş.’yi ziyaret eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, burada Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe ve NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker tarafından karşılandı. Vali Yerlikaya ve Rektör Şimşek, Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaları, NKÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi bünyesinde kurulan Kuluçka Merkezi ve Tekmer Ofisi’ni gezerek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, gerçekleştirdiği sunumda Teknopark’ı, Teknopark’ın çalışmalarını ve ileriye yönelik planlanan projelerini anlattı.

 

 

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Daha sonra Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne ziyarette bulunan Vali Ali Yerlikaya ve Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, fakültenin laboratuarlarını ve dersliklerini gezerek Dekan Prof. Dr. Özer Göktepe’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yerlikaya’nın son durağı ise Çorlu Meslek Yüksekokulu oldu. Otomotiv Programı öğrencileri tarafından yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede üretilen ve Otomatik Yangın Söndürme ve Yakıt Kesme Sistemine sahip ilk araç unvanına sahip “TEKCOR 149” Karting / Go – Kart aracını yerinde inceleyen Yerlikaya, emeği geçenleri başarılarından dolayı kutladı. Yerlikaya burada TEKCOR’u bizzat test etti.

Haber / Emine LALE