Bayrağa uzanan eller kırılsın

Çerkezköy Meydanı'nda bir araya gelen Çerkezköy Genç Erzurumlular Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Ülkü Ocakları üyeleri, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda duva

GÜNDEM 11.06.2014 18:52:00 0
Bayrağa uzanan eller kırılsın

Tüm ülkede büyük yankı uyandıran Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda duvardan atlayan kişiler tarafından kışla içindeki direkte bulunan Türk Bayrağı’nın indirilmesine bir tepki de Çerkezköy Genç Erzurumlular Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Ülkü Ocakları üyelerinden geldi.

BİZİ DERİNDEN YARALADI

Ay yıldızlı bayrağın indirilmesini Çerkezköy Meydanı’nda buluşarak protesto eden Çerkezköy Genç Erzurumlular Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Ülkü Ocakları üyeleri adına basın açıklamasını, Çerkezköy Genç Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın okudu. 8 Haziran tarihinin asla unutulmayacağını ifade eden Akın, “Şanlı bayrağımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Marjinal grupların, ülkeyi kaosa sürüklemek için Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın arka kapısının bölmesindeki duvardan atlayarak kışla içerisinde bulunan direkteki şanlı bayrağımızı indirerek küstahça yere atlamaları bizi derinden yaraladı” ifadelerini kullandı.

 

 

YAŞASIN TÜRK MİLLETİ

Erzurum’un Milli Mücadele’nin temellerinin atıldığı şehirlerden biri olduğunu söyleyen İlyas Akın, “Bizler, bayrağa, vatana can vermeyi bilenlerdeniz. Ey şanlı bayrağım. Sen dalgalan ki biz gölgende yürüyelim. Bayraksız vatan olmaz. Diliyoruz ki bu küstahlığı yapanlar en ağır şekilde cezalandırılsın” açıklamalarında bulundu. Türk Milleti’nin bayrak için bir ölüp bin dirildiğinin altını çizen İlyas Akın, “Bir Mehmet, bir Mehmet, defalarca Mehmet. Yaşasın Türk Milleti. Kars’tan Edirne’ye kadar kim bu milleti bölmek isterse, bu millet defalarca ölüp dirilmesini bilir. Biz bayrağımızı, vatanımızı ölüm pahasına koruruz” ifadelerini kullandı. Bir süre “Bayrağa uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Haber / Ahmet KILAVUZ