Kırkpınar öncesi denetimler hızla devam ediyor

Edirne Belediyesi'ne bağlı denetim ekipleri, Kırkpınar ve Ramazan ayı öncesi denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

GÜNDEM 10.06.2014 16:53:00 0
Kırkpınar öncesi denetimler hızla devam ediyor

İŞYERLERİNİ DENETLEDİLER

Edirne Belediyesi Basın Yayın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “653.Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri Etkinlikleri Haftası ve Ramazan Ayı’nın arka arkaya gelmesi sebebiyle, iki çalışma aynı anda gerçekleştirilmektedir. Kırkpınar dolayısıyla çarşı merkez, sarayiçi, otogar ve diğer turistik yerler gelen misafirler için hazır hale getirilmektedir. Ramazan ayı dolayısıyla da fırın denetimleri yapılmaktadır.Edirne Merkez mücavir alan sınırları içerisindeki 51’i ekmek fırını 4’ü simit fırını olmak üzere 55 fırınımız denetlenmiş, eksiklikleri olanlar belirlenmiş ve gerekli işlemler yapılmıştır.Çarşı Merkez’de faaliyet gösteren 29 dönercinin ve 10 adet umumi tuvaletin denetimleri tamamlanmıştır.Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol Şube çalışanlarıyla birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen denetim programı ile Karaağaç mevkisinde buluna kahvaltı salonları, lokantalar ve kafelerin denetimleri tamamlanmış ve eksiği olan işyerlerine süre verilmiştir.24 adet lokantamız, 23 adet ciger salonumuz, 17 adet köftecimiz ve 6 adet kebap salonumuz olmak üzere toplamda 70 adet toplu tüketim yeri ve bunlara ek olarak 40 civarı gıda satış noktalarının (büfe, dondurmacı, çay ocağı vb.) denetimleri şu anda devam etmektedir. Eksiklikleri tespit edilen işyerlerine gerekli işlemler yapılmakta ve takibi sürmektedir.” denildi.

HİJYEN EĞİTİMİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİLER

Edirne Belediyesi denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken, işyeri, personel, alet-ekipman, genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları gibi konularda yasaların öngördüğü doğrultuda incelemeler yapıldı. İş yeri sahipleri hijyen eğitimi konusunda işyerleri bilgilendirildi.