Kaçakçıların silahlı çatışmasında bir polis şehit oldu

Edirne'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya müdahale etmek isterken kalbinden vurularak ağır yaralanan polis memuru Hüseyin İmrag, kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

GÜNDEM 9.06.2014 18:20:00 0
Kaçakçıların silahlı çatışmasında bir polis şehit oldu

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Edirne'de Rus plakalı bir araç ile Türk plakalı bir araçta bulunan şahıslar, Eski İstanbul Caddesi'nde silahlı çatışmaya girdi. Olaya müdahale etmek isteyen polis memuru Hüseyin İmrag (33), çatışmanın ortasında kalarak kalbinden vuruldu. Ağır yaralanan polis, kaldırıldığı Edirne Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bu arada polis ekipleri, olay yerinde delil toplama çalışması yaptı, güvenlik kameralarını inceledi. Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek de olay yerinde incelmelerde bulundu, polisten konuya ilişkin bilgi aldı. Olaya karıştığı ifade edilen araçlardan biri de çekici yardımıyla bölgeden çekildi.

 

 

EŞİNE SÖYLEYEMEDİLER

Edirne Devlet Hastanesi’ne giderek yaralı polis memuru hakkında bilgi alan Emniyet Müdür Rahmi Baştuğ, gazetecilerin sorusu üzerine, polis memuru Hüseyin İmrag'ın iki grup arasındaki arbedeyi ayırmaya çalışırken silahla yaralandığını söyledi. Şehit olan polis memuru Hüseyin İmrag'ın 1 yıllık evli olduğu ve Kapıkule Sınır Kapısı'nda muayene memuru olduğu öğrenilen eşi Hüsna İmrag'ın da 4 aylık hamile olduğu bildirildi. Eşinin vurulduğu haberi alınca baygınlık geçiren şehit polis memurunun eşi Hüsna İmrag, ambulansla Selimiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak kimse, eşinin hayatını kaybettiği söyleyemedi.

ALEM YAPMIŞLAR

İddiaya göre şüpheliler kaçtıkları sırada, çatışma anını kameraya çeken bir yerel televizyon muhabirini darp ederek elindeki kamerayı alıp kırdı. Daha sonra olay yerinden kaçan şüphelilerle ilgili bilgi toplayan polis ekipleri, Rus, Bulgar, Gürcistan ve Türk uyruklu oldukları öğrenilen şüphelilerin dün geceyi Edirne'deki bir otelde geçirdikleri ve akşam da eğlence mekanlarına gittiklerini tespit etti. Çatışmanın neden çıktığına ilişkin bilgi toplamaya çalışan polis ekipleri, şüphelilerle birlikte çok sayıda tabanca da ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Bu arada olaya karışan 5 şüphelinin otelden çıkışları ve daha sonra otomobilden silahları almaları güvenlik kameraları ile görüntülendi.

Haber / Gökhan TEKER