Kirliliğe karşı önlem alınsın

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte piknik sezonun da açılmasıyla Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanı'na akın eden piknikçilerin, Kazak Gölü'nü kirlettiği gözlemlendi. Kapaklı Belediyesi'nin uzu

GÜNDEM 9.06.2014 17:55:00 0
Kirliliğe karşı önlem alınsın

Kazak Gölü’nde yaz aylarının gelmesiyle birlikte açılan piknik sezonu, beraberinde duyarsız piknikçilerin neden olduğu çevre kirliliğini de getiriyor.

GEZİ ALANLARINDA ARAÇLAR CİRİT ATIYOR

Hemen hemen yaz günleri haftanın her günü piknik yapmak için Kazak Gölü mesire alanını mesken tutan vatandaşlar hem iyi bir vakit geçirmekte hem de gölden balık tutma imkanı buluyor. Hemşeri derneklerince düzenlenen piknik şölenlerinin de burada yapılması ve hafta sonları da piknikçilerin yoğun olması nedeniyle gezi alanı çevresinde kurulan pazar ile yine burada araç trafiğine kapalı alanda araçların gezinti yapması da büyük bir tehlike oluşturuyor.

 

 

VATANDAŞLAR GÖLÜN KİRLETİLMEMESİ İÇİN ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Kapkalı’nın doğa harikası yeri Kazak Gölü’nden yararlanan vatandaşların göle attığı çeşitli maddelerin yanı sıra ağaç yaprakları da gölü kaplayarak, göze hoş gelmeyen görüntüler oluşturuyor. Vatandaşlar Kapaklı Belediyesi’nin Kazak Gölü’nün çöplüğe dönüşmesini görmezden geldiğini belirterek buna anlam veremediklerini kaydediyor. Kapaklı halkı, kirliğin önlenmesi için belediyenin Kazak Gölü’nü bu pis görüntüden kurtarmasını istediklerini söylediler. 

Haber / Seyit SÜREN