Ordulu'lar 4. Bahar Şöleni'nde buluştu

Kapaklı'da ikamet eden Ordulu'lar, Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kazak Gölü'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Bahar Şöleni'nde do

GÜNDEM 9.06.2014 17:31:00 0
Ordulu

Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri 4’üncü Bahar Şöleni kapsamında önceki gün saat 12.00’da Kazak Gölü’nde buluştu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Ordulular Geleneksel Bahar Şöleni etkinliğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ordu Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğdu, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Fatih Önkol, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi ve Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayan ve yönetimi, Ordulu, Tokatlı, Bartınlı ve Samsunlu dernek başkanları ve dernek yönetimleri, piknik ağaları, Ordulu iş adamları ve çok sayıda Ordulu katıldı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve aileleri, Bahar Şöleni’nde Dernek Başkanı Temel Büyükkeskin ve Şenlik Ağası Harun Bek tarafından davul zurnayla karşılandı. Piknikte konuşan Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Temel Büyükkeskin, derneklerin önemine dikkat çekerek 4. Ordulular Geleneksel Bahar Şöleni’ne katılan ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

DERNEKLERE SAHİP ÇIKALIM

Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bahar Şöleni’nde her zaman olduğu gibi ilk olarak ağalık yarışı yapıldı. Ağalık açık artırmasında büyük bir çekişme yaşandı. 10 bin TL’den başlayan ağalık açık artırmasını 35 bin TL ile mevcut Şölen Ağası Harun Bek kazandı. Şölende konuşan Ordu Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğdu da Mayıs ve Haziran aylarının Ordulu’ların etkinlikleri ile geçtiğini söyledi. Kapkalı’da Ordulu hemşerileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gündoğdu, “Bir arada olmamızın olmazsa olmazları derneklerdir. Derneklere sahip çıkalım. Derneğe destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

KEŞKEKSİZ OLMAZ

Ordu Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğdu, hemşerilerinin daha iyi bir yaşam ve çocuklarının geleceği için Kapaklı’ya geldiğini belirterek, “Buralar bizim vatanımız oldu. Yavrularımızın doğup büyüdüğü yerler oldu. Ama çocuklarınızın Ordu ile bağlarını kesmeyin. Bayramlarda, şölenlerde sizleri Ordu’ya bekliyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Akkuşlu Cüneyt, Canan Kaya ve Hasan Yılmaz, birbirinden güzel şarkılarla Ordulu’lara unutamayacakları bir gün yaşattı. Şölende vatandaşlara pilav, tatlı ve keşkek de ikram edildi.

Haber / Seyit SÜREN