Mandalı muslukları kıstı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yeni hizmete giren İrmet Hospital'de Kapaklı Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocukların kirveliğini yaptı. İrmet Hospital'e gelen Kapaklı Belediye Ba

GÜNDEM 7.06.2014 18:26:00 0
Mandalı muslukları kıstı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sünnet etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada İrmet Hospital’in bu yıl sünnet etkinliğine sponsor olduğunu ve sünnet olacak toplam 277 çocuğu ücretsiz sünnet edeceğini ifade etti.

277 ÇOCUĞUNU SÜNNET ETTİRİYORUZ

Kapaklı Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ayşegül, İrmet Hospital ziyaretinde Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya eşlik etti. Katkılarından dolayı İrmet Hospital yönetimine teşekkür eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu yıl sünnet etkinliğimiz kapsamında gelir düzeyleri düşük ve ihtiyaç sahibi olan ailelerimizin toplam 277 çocuğunu sünnet ettiriyoruz. Bu etkinliğimize sponsor olan İrmet Hospital, çocuklarımızı ücret almadan sünnet edecek. Bu katkıları nedeniyle İrmet Hospital yönetimine şükranlarımı sunuyor ve çok teşekkür ediyorum. Sünnet olacak çocuklarımız üç yaşın üzerindedir. Sünnet şölenimizi de 15-16 Ağustos tarihleri arasında Kapaklı Stadı’nda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

BU YIL YÜZDE 35 ARTIŞ OLDU

Başkan İrfan Mandalı Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte Karaağaç ve beş köyün de bağlanmasıyla sünnet etkinliği kapsamında sünnet olacak çocuk sayısında yüzde 35’lik bir artış olduğunu belirterek, “Bu yüzde 35’lik fazla talep, ilçe sınırlarımızın genişlemesinden kaynaklandı. Kapaklı daha önce 3 bin 500 hektarlık bir alanı kaplamaktaydı. İlçe oluşumuzla birlikte alanımız 20 bin hektara çıktı ve 16 bin nüfus ilçemize katıldı. Merkezde de nüfusumuzda 7 bin kişilik bir artış gerçekleşti. Bir yıl içinde Trakya’da en fazla göç alan yer Kapaklı oldu. Bu nedenle sünnet etkinliğimiz kapsamında sünnet olacak çocuk sayısı da artmış oldu. Nüfus yoğunluğumuza göre bu yüzde 35’lik artışı normal görüyoruz” diye konuştu.

 

 

ŞÖLENDE YEREL SANATÇILARA YER VERECEĞİZ

15-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan sünnet şöleninde yerel sanatçılara yer vereceklerini de belirten Başkan İrfan Mandalı, “Bildiğiniz gibi her yıl sünnet şölenimize isim yapmış sanatçıları getiriyorduk. Ancak bu yıl maddi olarak kısıtlamalara gidiyoruz. Fazla para harcama gibi bir lüksümüz yok. Bu nedenle şölende yerel sanatçılarımız sahne alacak. Sahne alacak yerel sanatçılarımız da ünlüleri aratmayacak nitelikteler” diye konuştu.

KATKI VERDİĞİMİ İÇİN MUTLUYUZ

İrmet Hospital Müdürü Alper Atasoy da bu yıl hastane olarak Kapaklı Belediyesi’nin sünnet etkinliği kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocukların sünnetini üstlendiklerini ve hastane olarak hiçbir ücret talep etmediklerini belirtti. Müdür Atasoy, “2 Haziran Pazartesi günü başladığımız sünnetler kapsamında her gün 15 civarında çocuğu sünnet ediyoruz. Sünnet işlemleri 20 gün sürecek. Böyle büyük bir organizasyona sponsor olarak katkı vermekten çok mutluyuz. Çocukların sünneti hastanemiz Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Korucu tarafından yapılıyor” dedi.

 

 

SİZLERİ KUTLUYORUM

Başkan Mandalı daha sonra Hastane ortaklarından İrmet Hospital Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker ve Başhekim Yardımcısı Op. Dr. İrfan Tombalak’ı makamlarında ziyaret etti. Başkan Mandalı, Başhekim Op. Dr. Türker ve Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Tombalak’a , “Böyle güzel, son derece kullanışlı ve donanımlı bir hastaneyi bölgemize kazandırdığını için sizleri kutluyorum. Bu hastanenin yalnızca Çerkezköy ve Kapaklı ya da yakın bölgeye değil tüm Trakya’ya sağlık hizmeti verecek olması da ayrı bir önem taşıyor. Buraya tedavi için gelenler kendilerini bir hastanede değilde evlerindeymiş gibi hissedecekler. Bu çok önemlidir. Çünkü vatandaşımız klasik tipteki hastanelerden sıkılıyor. Sıkılmanın yanında rahat ve ferah ortam bulamıyor ve hastaneler insana itici geliyor. Ama sizin hastaneniz gerçekten çok güzel bir hastane olmuş. Herşeyi ile mükemmel ve dört dörtlük olmuş. Bu yönden de tebrik ediyorum” dedi.

 

 

HASTANE UZUN BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

İrmet Hospital Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker de hastanenin uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu ve tam donanımlı hastanede nelerin olması lazımsa yerine getirildiğini belirtti. Başhekim Op. Dr. Türker, “İrmet Hospital’in yapım aşaması öncesi uzun bir proje çalışması yaptık. Daha sonra inşaatında da çok kaliteli malzemeler kulandık. Masraftan kaçınılmadı. İnşaatın her kademesinde ve safhasında çok titiz çalışmalar yapıldı” diye konuştu.

 

 

BAŞKAN MANDALI KİRVE OLDU

Kapaklı Belediyesi’nin bu yıl geleneksel sünnet etkinliği kapsamında sünnet olacak olan 277 çocuğun sünneti 2 Haziran tarihinde İrmet Hospital’de başladı. Çocukların sünneti İrmet Hospital Hastanesi’nin uzman Dr. Hüseyin Korucu tarafından yapılıyor. Son teknoloji ile yapılan sünnet işlemi sayesinde çocukların ağrı sızı hissetmediği belirtildi. Başkan Mandalı önceki gün sünnet olmak için hastaneye gelen çocuklarla ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sonra sünnet polikiniğine giderek sünnet olan çocuklara moral verdi ve 11 yaşındaki Canpolat Sulu ile 8 yaşındaki Muhammet Sulu kardeşlerin kirveliğini yaptı. Başkan Mandalı sünnet olan Can-Muhammet Polat  ailesi ve İrmet Hospital yetkilileri ile birlikte sünnet polikiniğinde basına poz verdiler.

Haber / Seyit SÜREN