Akay: Altyapıyı yeniden yapacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün saat 9.30'da Gabralı Otel'de muhtarlara verdiği kahvaltıda yaptığı konuşmada Çerkezköy'ün mevcut alt yapısının yetersiz olduğunu ve

GÜNDEM 6.06.2014 19:32:00 0
Akay: Altyapıyı yeniden yapacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Gabralı Otel’de Çerkezköy Mahalle Muhtarlarına verdiği kahvaltıya 10 mahalle muhtarı ile Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör katıldı.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kahvaltılı toplantıda muhtarlardan mahallelerinin sorunlarını dinledi. Bir haftadır devam eden sağanak yağışlardan mahallelerinin hangi bölgelerinde ne denli zarar oluştuğunu muhtarlardan dinleyen Akay, “Özellikle yağan sağanak yağış dolayısıyla ilçemiz genelinde toplam 80 noktada su baskını yaşandı. Bunlardan 15’inde büyük çapta sıkıntı yaşandı. Su baskının her zaman yaşandığı yerlerin Gazi Osman Paşa Mahallesi İmar Siteleri ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Cefa Sokak olduğunu tepit ettik. Buralarda alt yapının yetersiz olduğunu gördük ve buralarda alt yapıyı yeniden yapmaya karar verdik. Bugüne kadar Çerkezköy’de su baskınlarının yaşandığı yerlerde alt yapı yeterli şekilde yapılmadı. Üst yapıya önem verildi” dedi. Yağışların Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde ve Hayri Batur Caddesi’nde de büyük hasar meydana getirdiğinin tesbit edildiğini kaydeden Akay, “Bu caddelerimizde yağışlar sona erdiğinde gerekli çalışmalar yapılacak” dedi.

MAĞDURLARA MADDİ YARDIMDA BULUNDUK

Evlerinı su basan 15 haneye toplam 30 bin TL maddi yardımda bulunduklarını belirten Başkan Akay, “Yağışlar nedeniyle su baskınına maruz kalan yerlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile birlik yaptığımız incelemelerde mağdur olan 15 hane halkına toplam 30 bin TL maddi yardımda bulunduk. Su baskını mağduru vatandaşlarımızın yaşağı yerlerde alt yapıyı yeniden yapacağız” dedi. Dere kenarına yakın bölgelerde evleri bulunan vatandaşların da her an su baskını tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Akay, “Çorlu Deresi’nde incelemelerde bulunduk. Derenin su baskınına  neden olabileceği yerlere dubalar yerleştirdik. Su baskınlarının yaşanmaması için Çorlu Deresi’nde de ıslah çalışmalarına öncelik vereceğiz. Yapacağımız çalışmalar bizi rahatlatacak. Eğer bu konuda çalışma yapmazsak kışın bizi su baskınları uyutmaz” dedi.

PINARÇA DERESİ’NDE ÇALIŞMALAR YAVAŞLADI

Geçtiğimiz yıl DSİ tarafından Pınarça Deresi’nde yapımına başlanan ıslah çalışmalarının yavaşladığını ve durma noktasına geldiğini belirten Vahap Akay, “Bir süre önce DSİ tarafından Pınarça Deresi’nde yapımına başlanan ıslah çalışmaları çok yavaşladı. Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi durumunda bu bölgelerde su baskını korkusu kalkacak. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’tan geçen Kavak Dere’de de ıslah çalışmaları yaparak bu bölgelerdeki vatandaşlarımızı da tehlikeden kurtaracağız” dedi. Toplantının kendileri için büyük bir memnuniyet yarattığını belirten Mahalle Muhtarları, “Mahalle sakinlerimiz bugüne kadar hiçbir belediye başkanı bizlerle bu kadar yakından ilgilenerek dertlerini ve sıkıntılarını sormadığını söylediler. Sizlerin halkın her kesimine ulaşarak yakından ilgilenmeniz tüm Çerkezköylü vatandaşlarımızın takdirini kazanıyor” ifadelerini kullandı.

YAZ OKULUNU BAŞLATIYORUZ

 Başkan Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Yaz Okulu’nun önümüzdeki günlerde başlayacağını ve kayıtların devam ettiğini söyledi. Başkan Akay, “Bu yıl yaz okulumuzda 8 branşta eğitimler verilecek. Bugüne kadar yaz okulunda olmayan yüzme dalında da eğitim verilecek. Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı içerisine portatif bir yüzme havuzu yapacağız ve iki ay süreyle  çocuklarımız bu havuzda yüzme öğrenecekler. Özellikle bu yıl  yaz okullarımızda daha çocuğumuzun eğitim almasını sağlamak için branş adetini çoğalttık” dedi. Muhtarların bu yıl  belediye sünnet şöleni gerçekleştirecek mi sorusuna da “Yeterli talebin olması halinde sünnet şöleni de gerçekleştireceğiz” diye cevap veren Akay, “Önce gelen talebe bakmak lazım. Eğer yaterli talep olursa neden yapmayalım” dedi.

PİKNİK ALANININ DEVRİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GERÇEKLEŞECEK

Başkan Vahap Akay, yıllar önce Orman İdaresi’nden kiralanan Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki Orman Bakanlığına ait Çerkezköy Belediyesi Piknik Alanı’nın yapılan görüşmeler sonunda önümüzdeki günlerde belediyeye devrinin gerçekleşeceğini ve bu  devir işlemi gerçekleştiğinde  piknik alanı içerisinde çok güzel düzenlemeler yapılacağını belirterek, “Belediyemizin her yıl geleneksel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan ayında yaptığı gıda yardımlarını bu yıl da yapacağız. Bu yıl ihtiyaç sahibi olan 4000 bin aileye gıda yardımı yapacağız. Gıda paketlerinin ihalesini önceki gün yaptık. Sizler gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek bizlere bildirin. Bu konuda sizlerle işbirliği içinde olacağız. Amaç yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaktır” dedi.

KAVAK DEREDE DE ISLAH ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’tan geçen Kavak Dere’de de su baskınlarına karşı ıslah çalışmalarının yapılacağını belirten Başkan Vahap Akay, “Buradaki vatandaşlarımızın aşırı yağışlarda su baskını korkusu yaşadıklarını gördük. Bu bölgemizde de derenin ıslah çalışmaları yapılacak. Bu konuda yapılacak çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmüş olacağız” dedi. Kahvaltıda muhtarlar belediyenin ölüm, düğün gibi anonslarının belediye hopörlerinden neden yapılmadığını sordu. Akay, “Bildiğiniz üzere ilçemiz bir sanayi kenti ve burada yaşayan birçok vatandaşımız üç vardiya olarak çalışmaktadır. Günün belli belirsiz saatlerinde belediyeden yapılan anonslar istirahata çekilerek uyumakta olan vatandaşlarımızı büyük bir ölçüde rahatsız ediyor. Şimdi her türlü iletişimi mesajlarla yapıyoruz. Hem anonslar gürültü kirliliğine neden olmaktadır” dedi.

HALK PAZARINI HAFTADA BİRE İNDİRECEĞİZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Haftada üç gün olan halk pazarını da haftada bire indirme çalışmaları yapacağız. Mevcut Kapalı Pazar Yeri’nde Perşembe ve Pazar günleri halk pazarı kuruluyordu. Yeni yapılanma ile birlikte Kapalı Pazar Yeri’ni mevcut yerinden biraz daha ileri alarak bu günkü durumundan çok daha kullanışlı ve daha modern şekilde yapacağız. Burada Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki kez ve Bağlık Mahallesi’nde de Salı günleri toplam üç ana Pazar kuruluyor. Bu Pazarları haftada bire indireceğiz” dedi. Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkezköy’ün önemli birer mahallesi olduğunu söyleyen Akay, “Buralarda yaşayan vatandaşların da halk pazarlarından gerektiği gibi yararlanmaları için Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerine de Kapalı Pazar Yerleri yapılacak” dedi.

ARA SOKAKLAR DA TEMİZLİK YAPILMAMASI ŞİKAYET KONUSU

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin, temizlik şirketinin ana alterler haricinde ara sokalarda temizlik yapmadığını ileri sürdü. Başkan Akay, bu konunun kendisine hatırlatılmasına memnun olduğunu ve gereğini yapacağını belirtti. Mahalle Muhtarları bazı kavşakların kazalara neden olduğunu ve kazaların önüne geçilmesi bakımından önemli kavşaklara mutlaka trafik ışık sistemi kurulması gerektiğini kaydetti. Başkan Akay muhtarların bu talebini de yerine getirmek için gerekli çalışmaların yapılması konusunda Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’e not aldırdı. Başkan Akay, “Sizler böyle mahallelerinizdeki sıkıntıları ve vatandaşlarımızın beklentilerini bize ilettin ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Yapılması gereken hizmetler konusunda bizim görmediğimiz ve sizin gördükleriniz neler varsa bizlere iletin. Amacımız daha yaşanılabilir bir kent meydana getirmektir. Buda muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğiyle mümkün olacak. Biz daha önce de söyledik ben değil biz yaptık diyeceğiz. İşte sosyal katılımcı belediyecilik budur” dedi.

Haber / Seyit SÜREN