Hat ve Tezhip Sanatı kursiyerleri kahvaltıda buluştu

Şeker Sanat Atölyesi tarafından Tekirdağ'da açılan Hat ve Tezhip Sanatı Kursuna katılan 19 bayan kursiyer sabah kahvaltısında bir araya geldi.

GÜNDEM 6.06.2014 19:01:00 0
Hat ve Tezhip Sanatı kursiyerleri kahvaltıda buluştu

KATILIM YOĞUN OLDU

Kahvaltı programına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal’ın eşi Nilüfer Halal, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un eşi Seda Yurdakul, Şeker Sanat Atölyesi sahibi ve Tezhip Sanat Ustası Sabriye Şeker, Hattat Tolga Ayvazlar, Ülev Şahin, Malkara ADD Başkanı Lerzan Baykal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi Başkan Yardımcısı Nezihe Evren ve Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkan Yardımcısı Hülya Ertan ve çok sayıda davetli katıldı. Sanatçı bayanlara ev sahipliği yapan Gülşan Yaman ile Şükriye Yaman Şık yaptıkları açıklamada sanat ve sanatçıya değer veren bir kuruluş olarak Tekirdağ’da açılan ve kendilerinin de katıldığı Hat, Tezhip Kursu Kursiyerlerine sabah kahvaltısı düzenlediklerini belirtti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yaman Peynircilik olarak her zaman bu tür faaliyetlerin içerisinde olduklarını dile getiren Gülşah Yaman ve Şükriye Yaman Şık, "Sanat ve sanatçıya ülkemizde verilen değer her geçen gün düşmektedir. Osmanlı Sanatlarından olan ve kaybolmaya yüz tutan Tezhip ve Hat Sanatımızı yaşatmak için bizlere bu kursu düzenleyen Başta Valimiz Ali Yerlikaya’ya, eşleri Hatice Nur Yerlikaya hanımefendiye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, Şeker Sanat Evi Sahibi Sabriye Şeker’e, Hat Sanat Ustamız Tolga Ayvazlar’a, bizlerden hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen Ülev Şahin’e, Malkara’lı dostlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SERGİMİZ 3 HAZİRAN'DA AÇILDI

Programa sponsorluk yapan Şükriye ve Gülşen Yaman kardeşlere teşekkür eden Şeker Sanat Evi Sahibi Sabriye Şeker ise “Onlar sayesinde bu kursu ve sergiyi açtık. Tekirdağ ve bütün sanatseverlerle bizleri buluşturdular. Tekirdağ’da açılan ilk Tezhip Minyatür Sergisi olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler aynı zamanda faydalı şeyler yapmak, ve sosyal projelerin içinde olmak için de sanatı önemsiyoruz. Bundan sonraki gelişimizde bunu bir sosyal proje ile birleştirmek isteriz. Önemli bir sergi oldu. Sergimiz 3 Haziran'da açıldı. Sayın Valimiz tarafından ay sonuna kadar açık kalması istendi. Ay sonuna kadar Tekirdağ’da Devlet Güzel Sanatlar galerisindeyiz" açıklamalarında bulundu.

Haber / Emine LALE