İsmi sonsuza kadar yaşatılacak

Kırklareli'nde korkunç bir cinayete kurban giden 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın adı Kırklareli Belediyesi tarafından yapılan bir çocuk parkında sonsuza kadar yaşayacak.

GÜNDEM 6.06.2014 18:27:00 0
İsmi sonsuza kadar yaşatılacak

KIRKLARELİ HALKI AKTAŞ AİLESİNE SAHİP ÇIKTI

Kırklareli Belediyesi tarafından Karakaş Mahallesi Sırtbağlar Mevkii’nde yapımı tamamlanan 'Halil İbrahim Aktaş Yaşam Parkı' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Törende konuşan Halil İbrahim Aktaş’ın babası Yılmaz Aktaş, parka oğullarının isminin verilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Aktaş, "Yapılan bu parka evladımız Halil İbrahim'in isminin verilmesi, biz ailesini oldukça mutlu etmiştir. Halil İbrahim bizim evladımız olduğu kadar bütün Kırklareli’nin de evladı olmuştur. Kırklareli evladımı bağrına basmıştır. Kendi evlatları gibi görmüştür. Bunun yanında, geride kalan biz ailesine Kırklarelili vatandaşlar sahip çıkmıştır. Bu parka Halil İbrahim’in isminin verilmesi bütün Kırklareli’ni sevindirmiş ve memnun etmiştir. Umarım ki bütün Türkiye halkını da memnun edecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

BU KENT HEPİMİZİN

Belediye olarak yeşil ve yaşanabilir bir kent yaratma adına çalıştıklarını belirterek konuşmasına başlayan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Bu anlamda çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz. Aydınlık geleceğimizin sahipleri olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli miras, temiz bir çevre, yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünyadır. Bu amaçla çevre bilincini geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize aşılamaya çalışıyoruz. Taşıyla, toprağıyla, ağacıyla bu kent hepimizindir. Yaptığımız parklarla, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla şehrimizde nefes alabileceğimiz yepyeni yaşam alanları ve çocuklarımız için oyun alanları oluşturduk" ifadelerini kullandı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılışa katılan Kırklareli Valisi Yardımcısı Hikmet Çakmak da Kırklareli Belediyesi’ni gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı tebrik ederken, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Çakmak, Belediye Başkanı Kesimoğlu ve Halil İbrahim’in babası Yılmaz Aktaş tarafından kesildi. Halil İbrahim Aktaş parkının açılışına Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP İl Başkanı Recep Zengin, Merkez İlçe Başkanı Zafer Gençay, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber / Emine LALE