Mağaza hırsızlarına şok operasyon

Aralarında Kapaklı ve Çerkezköy'ün de bulunduğu birçok şehirde toplam 8 soygun olayına karışan 4 şüpheliden 3'ü Tekirdağ ve Kapaklı emniyet güçleri tarafından yapılan geniş kaps

GÜNDEM 5.06.2014 20:49:00 0
Mağaza hırsızlarına şok operasyon

İstanbul’dan gelerek Trakya’da toplam 8 soygun gerçekleştiren dört şüpheliden üçü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda kıs kıvrak yakalandı.

15 BİN TL’LİK SİGARA ÇALDILAR

Geçtiğimiz günlerde gece geç saatlerde otomobilleriyle Kapaklı İsmet Paşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir alışveriş mağazası önüne gelen 4 şüpheli burada güvenlik kameralarına takıldı. Şüphelilerden 3’ü mağazanın kapısını açıp içerde bulunan yaklaşık 15 bin TL’lik sigaraları arabaya yüklerken, diğer şüpheli ise her ihtimale karşı arabada direksiyon başında bekliyordu. Soygun sırasında bir aracın ışığından korkan şüpheliler hızlı bir şekilde kendi araçlarına binerek ara sokağa girdi. Bahse konu aracın uzaklaşmasının ardından şüpheliler araçlarıyla geri geri gelerek tekrar mağaza önüne yanaştılar ve soyguna devam ettiler.

 

 

ŞÜPHELİLERİN YERİ TESPİT EDİLDİ

Soygundan yaklaşık 20 saniye sonra olay yerine gelen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mağazanın güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Aynı şüpheliler, Kapaklı’daki soygundan birkaç gün sonra Tekirdağ’da da başka bir soygun olayına karıştı. Buradaki mobese sistemi sayesinde şüphelilerin kullandıkları aracın plakasını tespit eden polis ekipleri, daha sonra şüphelilerin İstanbul Avcılar mevkiinde olduklarını belirledi.

4 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI

Şüphelilerin yer tespitinin yapılmasının ardından hemen harekete geçen Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 şüpheliden 3’ünü kıs kıvrak ele geçirdi. Trakya Bölgesi’nde toplam 8 soygun olayına karıştıkları tespit edilen şüphelilerden Eyüp Kıymaz, Metin Ergün ve Erkan Cezveci çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis ekipleri, şüphelilerden Selçuk Ergün’ün yakalanması için çalışmalarının sürdürüyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ