Mandalı: Derelerimizde taşma olmadı

Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi meclis üyelerine, son zamanlarda gerçekleşen yağışlar ve ilçedeki etkisi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yapılan ?

GÜNDEM 5.06.2014 19:26:00 0
Mandalı: Derelerimizde taşma olmadı

Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

İRFAN DEMİR KATILMADI

Gündem maddelerinin okunmasınn ardından yapılan sesli yoklamada AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir dışındaki tüm meclis üyelerinin toplantıya katıldığı tespit edildi. Açılış ve yoklamanın ardından 7 adet dilekçenin 4. Gündem maddesine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündem maddesinin görüşülüp komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabuyl edilmesinin ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi.  

 

 

DİLEKÇELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından meclise sunulan yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi oybirliği ile kabul edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Küçük Sanayi dükkanlarının satışı, Kapaklı Belediyesi arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi ve kiralanması ve satışına dair yönetmelikte değişiklik yapılması talebi ise görüşülmek üzere oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BELEDİYE HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde bulunan 1587 ada 2 nolu parselin satışının da Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildiği toplantıda, biri 47 metrekare bir diğeri ise 47,27 metrekare olmak üzere iki belediye hissesinin maliklerine satışına ilişkin dilekçe de meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi. Kapaklı Belediye Meclisi, 1039 ada 18 parselde bulunan toplam 406 metrekarelik arsanın, belediyeye ait olan 366 metrekarelik kısmının satılması talebini ise görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale etti.  

 

 

MANDALI’YA YETKİ VERİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yetki verilmesi konulu dilekçesi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kazak Gölü, Orman Bakanlığı yetki sınırları içine dahil edildi. Eğer olursa Orman Bakanlığı ile görüşerek Kazak Gölü’nü Kapaklı Belediyesi olarak 29 yıllığına kiralamak istiyoruz. Bu görüşmelerin yapılabilmesi için de benim meclisten yetki almam gerekiyor” dedi. Meclis, Kazak Gölü ile ilgili görüşmeleri yapabilmesi için oybirliği ile Başkan Mandalı’yı yetkilendirdi.

SANAYİ PARSELLERİNİN HARÇ TARİFELERİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Toplantı, gündem maddelerine sonradan eklenen dilekçelerin görüşülmesi ile devam etti. 1304 ada 6 parselde bulunan 41 metrekarelik belediye hissesinin maliki Mehmet Karaçoban’a satılması konusu oybirliği ile kabul edilirken, Karaağaç’ta bulunan sanayi parsellerinin harç uygulamalarının Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün uyguladığı bedeller nispetinde düzenlenmesi konusu da oybirliği ile kabul edildi.

PLAN TADİLATI TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

355 ada 2 parselde bulunan 5 bin 093,92 metrekarelik arsanın satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, ilçedeki içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin gündem maddesi de oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. S.S. Sedrus Konut Yapı Kooperatifi Vekili Av. Taylan Yürüten’in imar planında Pazar Yeri olarak belirlenen 350 ada 3 parseldeki arsanın vasfının imar planı tadilatı ile ‘Ticaret + Konut’ alanı olarak düzenlenmesi talebi de oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

İMAR KOMİSYONU RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

Kapkalı Belediyesi Pazar Yeri Uygulama Yönetmeliği’nin görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, ilçede muhtelif noktalarda kurulan halk pazazlarının, mevcut yerlerinde ve aynı günlerde kurrulmasına ilişkin dilekçe de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddelerinin görüşülüp komisyon raporları doğrultusunda karara bağlanması ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ