Açtıkları stantlarla çevre bilincine dikkat çektiler

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında ilçede eğitim öğretim veren Sanayiciler İlkokulu tarafından etkinlik düzenlendi.

GÜNDEM 5.06.2014 18:40:00 0
Açtıkları stantlarla çevre bilincine dikkat çektiler

STANTLAR AÇILDI

Sanayiciler İlkokulu 4 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği etkinliklerde çocuklara ve velilere çevre bilincini aşıladı. Saat 13.00’de okulda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğretmenler katıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte Deva İlaç, Hema, Fırat Geri Dönüşüm, Doğuş Geri Dönüşüm, TAP, Kapaklı Belediyesi, LÖSEV, Poşetsan, Pay Plastik, 2-J Atık Yağ, Vastaş, Kozal Bio, Emre Geri Dönüşüm ve Bioforum firmaları etkinlikte stant açtı. Etkinlikte ayrıca velilerin hazırladığı yiyecekler de katılımcıların beğenisine sunuldu.

 

 

STANTLARI GEZDİLER

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel stantları gezerek Eko Okullar proje koordinatör öğretmeni Işıl Özduran ve koordinatör veli Şafak Ultaş’dan bilgiler aldılar. Programın çok anlamlı olduğunu kaydeden Kaymakam Kuzulu, emeği geçenlere teşekkür etti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yapılan etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulunan Sanayiciler İlkokulu öğretmeni ve Eko Okullar proje koordinatör öğretmeni Işıl Özduran “ Sanayiciler İlkokulu olarak geçtiğimiz iki yıl boyunca TÜRÇEV’ e bağlı uluslar arası eko- okullar programı kapsamında çalışmalarımızı sürdürerek uluslar arası bir etiket olan yeşil bayrak ödülünü almaya uygun görüldük. Programın amacı okulda bulunan tüm öğrencileri, velileri, öğretmenleri okul idaresini yerel yönetimleri içine alarak, çevre eğitimi vermektir. Bu kapsamda yıl içerisinde anasınıflarından 8. sınıflara kadar tüm öğrencilerimiz yıllık çerçeve programımıza uygun olarak çalıştılar. Eko okullar programı kapsamında iki yıllı süreçte, çöp atık konusunu işledik. Çevre ile yaptığımız çalışmaları destekleyen tüm velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Özduran “ Bu çalışmalarımız çocuklarımızın daha temiz bir dünyada yaşamaları ve çevre konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacı taşımaktadır. Etkinliğimiz velilerimizin destekleriyle daha büyük bir anlam kazandı. Bize yardımcı olmak, içinde yaşamadığımız çevreyi korumak ve güzelleştirmek çocuklarımızın çevre konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmesinde bizlere destek olmak isteyen velilerimizin yardımlarını ve katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

Projeye iki yıl önce okulun çevre kulübü ile başladıklarını kaydeden koordinatör veli Şafak Utaş” Çalıştık, eğlendik, öğrendik, öğrettik, yorulduk ama tek gayemiz toplanabilir bir çevre için öğrencilerimizde ve bizlerde çevre bilincini oluşturmak ve yaymak oldu. Okulumuzda yaptığımız yıllık çalışmalar, faaliyet planlarımız ve raporlarımız titizlik ile incelendi. 20 Mayıs tarihinde TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’de yeşil bayrak almaya hak kazanan okullar arasında yerimizi aldık. Bu başarıya gönül koyan, işbirliğini esirgemeyen okul yönetimine, tüm öğretmenlerimize ve velilere teşekkür ediyorum” dedi. Yoğun yağmur nedeniyle öğrencilerin gösterileri ise ileriki bir tarihe ertelendi.

Haber/Ahmet KARDEŞ