Veliköyspor artık 1911 Çerkezköyspor olarak mücadele edecek

Veliköy Gençlikspor Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulu önceki akşam Olağan Genel kurul gerçekleştirdi. Çoğunluğun ilk toplantıda sağlandığı kongrede kulübün ismi 1911 Çerkezköyspor K

GÜNDEM 4.06.2014 20:49:00 0
Veliköyspor artık 1911 Çerkezköyspor olarak mücadele edecek

Veliköy Gençlikspor Kulübü yaptığı olağan genel kurulda ismini ve başkanını değiştirdi.

76 KİŞİ KATILDI

Veliköy Gençlikspor Kulübü Derneği tarafından Olağanüstü Genel Kurulu Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda yapıldı. Saat 20.00’de başlayan kongreye 105 delegenin 76’sı katılırken, gündemin ilk maddesinde divan heyeti seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Ahmet Sarı, Divan katipliğine Ünal Karabaş, Divan üyeliklerine ise Salim Çetin ve Mücahit Yavuz seçildi

KOÇ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Veliköy Gençlikspor Kulübü Başkanı Rıdvan Koç konuşma yaptı. Koç “ Süper Amatör Ligde mücadele eden takımımızı son yıllarda iyi bir şekilde temsil ettik. Futbol federasyonunun herhangi bir desteğinin bulunmadığı günümüzde Veliköy sporumuzun yapmış olduğu bu büyük başarı hiçte küçümsenmemelidir. En büyük başarı ise yönetim kurulu üyelerimizindir.  Belediyemizin büyük katkıları ve sporcularımızın büyük fedakarlık ve özveri ile mücadele etmesi sonucunda gelmesi itiraf edilmelidir" dedi.

“GENÇLERE ÖNEM VERECEĞİZ”

Koç “  2013-2014 futbol sezonunda son haftaya gelene kadar şampiyonluğu kovaladık. Ancak son haftalarda aldığımız Çorlu Gençlerbirliği beraberliği ile şampiyonluğu kılpayı kaybettik. Ancak iyi bir mücadele ettiğimiz bir sezon olmuştur. Yeni sezonda Süper amatör ligde mücadele edecek olan Veliköyspor kulübümüz beldemizi yine en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak ve bu mücadelede önemli olan halkın desteğini arkamızda görmemiz olacaktır. Yeni sezonda Veliköy de  yetişen gençlerimizin alt yapıdan yetiştirilerek daha iyi bir gelecek elde etmeye çalışılması için U17 ve U19 gençler ligine katılarak gençlerimizi kötü alışkanlıktan arındırılıp spor sahalarına çekmeye çalışmaktayız. Asıl olan da iyi bir gelecek elde etmektir" açıklamasında bulundu.

 

 

RENGİ VE İSMİ DEĞİŞTİ

Başkan Koç’un konuşmasının ardından gündemin diğer maddesinde yer alan gelir ve gider cetvelleri görüşüldü. Divan başkanı Ahmet Sarı yaptığı bilgilendirmede gelir bütçesinin 227 bin 998 lira 86 kuruş, giderin ise 227 bin 998 lira 86 kuruş olduğunu açıklandı. Yapılan bilgilendirmenin ardından bütçe oy birliği ile kabul edildi. Kulübün tahmini bütçesi ise 400 bin TL olarak kabul edildi. Toplantıda Murat Narçın, Melih Gedikoğlu ve Ünal Karabaş tarafından divan heyetine sunulan önergelerde Veliköyspor takımının siyah-turuncu olan renklerine kırmızı-mavi renklerinin ilave edilmesi ve Veliköy Gençlikspor Kulübü Derneği olan isminin de 1911 Çerkezköyspor kulübü derneği olarak değiştirilmesi talebi karara bağlandı. Divan heyetine sunulan talepler ise oy birliği ile kabul edildi. Kulübün renginin ve isminin neden değiştirildiğini öğrenmek isteyen delegelerinin tepkisine cevap veren Koç “ kulübümüzün rengi olan beyaz ve turuncu kalacaktır. Çerkezköy’e bağlandığımız için Çerkezköy Belediyesinin rengi olan mavi ve kırmızı da kulübe eklenecektir. Veliköy'ün artık Çerkezköy'ün bir mahallesi olduğu için böyle bir değişimin yapıldığını ifade etmek istiyorum “ diye konuştu.

BAŞKAN KONUŞMA YAPTI

Toplantının sonunda ise Olağanüstü genel kurula tek liste ile giren Murat Narçın'ın listesi okunarak oylamaya sunuldu. Liste oy birliğiyle kabul edilirken, 1911 Çerkezköyspor Kulübünün yeni kulüp başkanı Murat Narçın konuşmasını yaptı. Konuşmasına Trakya’nın en nadir görülen kongresini yaptıklarını belirterek başlayan Narçın “ Çoğunluğun en nadir olduğu ilk toplantılardan birini gerçekleştiriyoruz. Burada saygı, sevgi her şey vardır. Geçtiğimiz hafta Lüleburgazspor yedi kişi ile kongre gerçekleştirdi. Veliköyspor’u dışarıdan hep takip ettik.  Veliköyspor’un başarı dürüstlükten ve şeffaflıktan gelmektedir. Geçmişte yer alan yöneticiler de bu kulübü buraya başarılı bir şekilde getirmiştir. Yönetimi geniş tutarak ve Veliköyspor’u ileri taşımak için Çerkezköy’e mal ediyoruz. Büyükşehir olduğu için Tekirdağ’da kabuk kırılması gerekiyordu. Geçmişteki başkanları ve yönetimi örnek alıyoruz. Kendileri gerçekten çok güzel işler başardılar. Yönetim olarak harcamaları iki katına çıkaracağız, Diğer kulüpler ile iyi geçinmek, ve hiçbir şekilde o kulüpler ile polemiğe girmek istemiyoruz.  Göreve geldikten sonra ilk olarak Bölgesel Amatör Lig ardından ise Üçüncü ligi istiyoruz. Bu saygı ve sevgiyi koruduğumuz sürece Çerkezköy’den katılımlar daha da artacaktır” dedi.

“DİĞER BRANŞLARDA OLACAK”

Saha konusuna da açıklık getiren Narçın “  Artık Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar olarak kalmadı. Artık bütün sahalar Çerkezköy’ündür. Şuan üst ligde iki takım var. Belediye Başkanı hangi sahayı müsait görür ise orada oynatacaktır. Kızılpınar ve Veliköy sahasında bakım olacaktır. Büyük ihtimal lige Çerkezköy’de başlarız. Veliköy’ü suni halıdan kurtarmaya çalışacağız. Yakın zaman içinde iyileştirmeleri yapılacaktır. Bizler her türlü fikir ve eleştiriye açığız. Bu kulübü sadece futbol olarak bakmıyoruz. Zaman içinde güreş ve diğer branşları da hayata geçireceğiz. Bütün her koldan herkesi içimize alıyoruz” diye konuştu.

 

 

“SAHA YAPACAĞIZ”

Murat Narçın’ın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Ahmet Sarı “ Çerkezköy’e 15 bin kişilik bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Gençlik merkezimizin yakının da bulunan alanda 15 bin kişilik stadyum ile ilgili Büyükşehir’e gerekli yazılarımızı yazacağız. Şehir stadyumunu ilçemize kazandıracağız. Sporcularımız son derece modern tesislerde antrenman yapma imkanı bulacaktır. Bütün sahaları bakım konusunda gerekli yazışmaları yapıyoruz. İki ay içinde belediye olarak bütün takımlara idman yapacağımızı müjdelemek istiyoruz. En kısa zamanda sahaları bakımını yapacağız” açıklamasında bulundu.

YÖNETİM BELLİ OLDU

 Murat Narçın Başkanlığı'nda 1911 Çerkezköy Spor Kulübü Derneğinin yeni oluşan yönetim listesi şu şekilde; Asil yönetim; Murat Narçın, Melih Gedikoğlu, Mesut İşlek, Talip Sivri, Sebahattin Çolakoğlu, Rıdvan Koç, Turan Kurt, Ünal Karabaş, Serkan Yeşil, Harun Uymaz, Birol Saygın, Fikri Güzel, Engin Camcı, Yakup Cin ve Nevzat Oğuz yer alırken yedeklerde ise Hakan Kayacan, Şevki Tosun, Doğan Eker, Yusuf Furkan Tezcan, Muzaffer Savaş, Ragıp Cin, Nesat Küçük, Hür Atılgan Develi, Mustafa Küçük, Hüseyin Çolakoğlu, Aykut Döngel, Mücahit Yavuz, Alkan Kuru, Ömer Paralı ve Dinçer Dönmez, Denetleme Kurulu’nda Mehmet Danyeli, Hasan Kuy ve İlker Sezen, Federasyon delegeleri ise; Murat Narçın, Melih Gedikoğlu ve Ahmet Sarı oldu.

Haber/Ahmet KARDEŞ