TEMA Kapaklı'da da örgütlendi

TEMA Kapaklı Gönüllü Sorumlusu Sınıf Öğretmeni Ali Ülger, üstlendiği büyük sorumluluğun farkında olduğunu belirterek, "Böylesi önemli ve anlamlı bir görevi ifa edeceğim için çok m

GÜNDEM 4.06.2014 20:24:00 0
TEMA Kapaklı

Ülkenin birçok noktasında gerçekleştirdiği çeşitli aktivitelerle doğal varlıkların korunması ve yaşatılmasının önemine dikkat çeken TEMA Vakfı, Kapaklı’da da faaliyete geçti. TEMA Vakfı, Kapaklı’da, TEMA Gönüllü Sorumlusu Sınıf Öğretmeni Ali Ülger öncülüğünde etkinliklere imza atacak.

HERKESİ GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Bu anlamda Minik TEMA, Yavru TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak gönüllü sayısını artırıp Tekirdağ’a doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacaklarını kaydeden Ülger, “Bunun için her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

VERİMLİLİĞİN ARTMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması amacıyla kamuoyunu bilinçlendirmek istediklerini kaydeden TEMA Kapaklı Gönüllü Sorumlusu Ali Ülger, “Erozyon toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirecek etkinlikler düzenleyeceğiz. Tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engellemek, mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin artırılması amaçlı çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

DOĞAL GÜZELLİKLERİ KORUYACAĞIZ

Orman sınırlarında herhangi bir nedenle daralma olmasını engellemek ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı vermek amacıyla çeşitli etkinlikler yapacaklarını kaydeden Ülger, “Su varlıklarının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele etmek, deniz, akarsu kıyıları ve sahil şeridinin doğal özelliklerinin korunmasını sağlamak için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

TÜM ÇALIŞMALARIMIZI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

Halkın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde önder rol oynayacaklarının altını çizen Ali Ülger, “TEMA Vakfı’na yeni gönüllüler kazandırmak için çalışacağız. Bu çerçevede yapacağımız tüm çalışmaları düzenli olarak kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Haber Ahmet KARDEŞ